Strekspilleren kommer hjem til Oppsal etter to år på eventyr. Dette ser hun mest frem til med comebacket. – Oppsal Håndball

Strekspilleren kommer hjem til Oppsal etter to år på eventyr. Dette ser hun mest frem til med comebacket.

Kristin Halvorsen har sine beste minner i Oppsal-drakt. Nå får hun sjansen til å skape nye minner i den blå drakta hun er vokst opp med.

22-åringen ble presentert som Oppsal-spiller i slutten av mars, ikke lenge etter at sesongen ble stoppet på grunn av koronaviruset. Hun skulle egentlig spilt sluttspill med Molde før hun skulle flytte hjem igjen, men hennes tid i «rosenes by» fikk en brå slutt.

Foto: Annick Nielsen

– Tiden i Molde var lærerik. Jeg ble utfordret på nye områder og har lært meg å takle flere ulike situasjoner. Jeg har vært en del av en fantastisk spillergruppe, der alle ønsker å bli litt bedre for hver dag. Jeg kan ta med meg mye positivt fra de to årene og jeg føler jeg kommer tilbake som en bedre håndballspiller, sier Halvorsen.Nå er hun trygt hjemme hos foreldrene sine, der hun trener mot neste sesong.

– Jeg har flyttet tilbake til Oslo nå og mye av tiden går til å være med familien. Situasjonen vi er i nå gjør at alt blir satt på vent, men planen er å jobbe på skole og fokusere på håndball. Jeg bruker mye tid på trening og går turer. Jeg prøver også å fokusere og utvikle meg på områder man kanskje ikke har så mye tid til i sesong, sier Halvorsen, som innrømmer at det er litt annerledes å skulle flytte hjem igjen etter å ha bodd for seg selv.

– Jeg har flyttet til foreldrene mine nå, så får man se hvor lenge det varer. Det kan bli utfordrende når man har blitt vant til å bo for seg selv, men akkurat nå er det mest luksus.

Nytt familiemedlem

Hjemme er også et ekstra familiemedlem kommet til, som gjør de ensformige dagene i denne tiden mindre kjedelige.

– Jeg og søsteren min har en liten valp på fire måneder. Det er utrolig godt å være hjemme med han igjen, jeg har savnet ham når jeg har vært i Molde. Han gjør dagene hjemme litt mindre kjedelige, sier Halvorsen.

Kristins far er Oddbjørn Halvorsen, velkjent i Oppsal Arena som elitelagets solide oppmann. Etter å ha vært sammen om håndballen, har de vært konkurrenter mens Kristin har spilt i Molde. Nå er de på lag igjen, noe 22-åringen gleder seg til.

– Selv om jeg synes det er utrolig gøy å konkurrere mot han, og vinne selvfølgelig, synes jeg det er enda bedre at vi er samlet igjen. Jeg tenker ikke over at det er pappa når vi er på trening og kamp, da er han oppmann slik han er for alle andre. Jeg må innrømme at jeg har savnet en som fyller flasken min og alltid har kontroll på alt. Han er utrolig flink på det han gjør og jeg er glad for at han er en del av laget, sier Kristin Halvorsen.

Gjort om hagen

Halvorsen-familien har vært nødt til å finne andre løsninger for å trene i disse dager, noe som har gått utover hagen hjemme i påsken.

– Vi pleier vanligvis å besøke mormor og resten av familien i Levanger, men på grunn av situasjonen blir vi hjemme i år. Hittil har vi gjort hagen til et utendørs treningsstudio og gått turer med hunden. Resten av tiden går til å spille spill, se på serier og finne på morsomme ting man kan gjøre hjemme, sier Kristin Halvorsen, som ikke holder tilbake på treningen.

– Jeg trener forskjellig fra uke til uke og prøver å være kreativ med treningen. Men jeg løper fem ganger og trener styrke tre ganger i uken. Jeg bruker også litt tid på å kaste ball, sånn at det ikke er helt glemt til vi starter opp igjen.

– Spennende

Halvorsen er oppvokst i Oppsal-drakt og innrømmer at hennes beste minner har kommet mens hun spilte her.

– Oppsal betyr mye for meg og jeg har mine beste minner som håndballspiller i denne klubben. Jeg trivdes utrolig godt der tidligere og gleder meg til å ta på den blå drakten igjen, sier hun.

– Hva er dine beste minner?

– Mine beste minner i Oppsal er helt klart da vi vant landsserien i 2014 og NM20 i 2017, svarer strekspilleren.

Den tidligere landslagspilleren på aldersbestemt nivå gleder seg til å komme tilbake på trening med gamle og nye lagvenninner når den tid kommer.

– Jeg synes det er en spennende gruppe og jeg har troen på at vi kan gjøre det bra neste sesong. Det er en ung spillergruppe som har lyst til å gå ut og prestere.