Slik husker Oppsal-jentene den sjokkerende uavgjortkampen mot Vipers – Oppsal Håndball
Foto: Annick Nielsen

Slik husker Oppsal-jentene den sjokkerende uavgjortkampen mot Vipers

Oppsal-jentene sendte sjokkbølger gjennom Håndball-Norge da de spilte 30-30 mot Vipers Kristiansand i mars 2018.

Det var en ellevill stemning i Oppsal Arena da Rikke Marie Granlund reddet det siste skuddet til Emilie Hegh Arntzen med kun sekunder igjen av oppgjøret.

Granlund prøvde å skyte mot åpent mål for å sikre alle poengene, men skuddet snek seg utenfor. Det hadde imidlertid ingenting å si, for Oppsal-jentene jublet som besatte.

Eira Aune:

Det var Eira Aune som kontret inn 30-30-målet i kampens nest siste angrep. Dette sier hun om målet hun forklarer ble scoret på «ren vilje»:

– Det begynner å bli en stund siden, men jeg kan huske at jeg var utrolig sliten på slutten der. Siste spurten opp var ren vilje. Jeg synes å huske at jeg til og med holdt på å kræsje i veggen etter skuddet. Det var en veldig merkelig kamp, men utrolig stas når det gikk opp for meg at det gikk veien. For ja, for oss føltes det ut som seier selv med uavgjort, beskriver Aune.

Mariann Gabrielsen:

Kantspilleren snappet ballen fra Tonje Refsnes og startet kontringen der Aune scoret. Hun er stolt over prestasjonen.

– Jeg husker dette som en kamp vi virkelig hadde trua om å få til noe i det vi gikk inn i den, og at dette håpet utviklet seg enda mer da kampen fremdeles var jevn etter 45 minutter.

Vi kjempet hele veien og klarte til slutt stå igjen med ett poeng, sier Gabrielsen.

– Det er en av de største prestasjonene et Oppsal-lag har fått til etter opprykket. Og en av de morsomste kampene jeg har vært med på med damelaget, fortsetter hun.

Emma Skinnehaugen:

Skinnehaugen spilte sin første sesong for Oppsal den sesongen. Hun var også på banen i de spennende sluttminuttene.

– Det var veldig morsomt å spille og være med på å tukte Norges beste lag. Jeg var på banen i avslutningen av kampen, og husker det var en jevn kamp der Rikke var helt vill og reddet de siste avgjørende skuddene. At Eira satte inn det siste slik at vi kunne forsvare inn uavgjort, var veldig gøy, sier Skinnehaugen.

Frida Nåmo Rønning:

Midtbacken trekker frem at laget gikk inn til kampen uten et stort forventningspress, noe som var bra for dem.

– Det er jo ganske moro å tenkte på at man klarte å ta ett poeng mot Vipers. Vi hadde ingenting å tape, og det gjør jo at man har lavere skuldre og spiller god håndball. Og det gjorde vi også, så den prestasjonen er jeg stolt av, sier Rønning.

Eli Marie Raasok:


Oppsal ledet med ti minutter igjen av kampen, men en sterk Vipers-sluttspurt så ut til å sikre bortelaget begge poengene. Keeperen tenkte det samme.

– Jeg husker at alt gikk vår vei frem til det hadde gått cirka 50 minutter, og at jeg tenkte «jaja det varte jo lenge», så plutselig var vi oppe på uavgjort. Det er jo gøy å tenke på at man har tatt poeng mot Vipers selvfølgelig, sier Raasok.

Lina Marie Jensen:

Bakspilleren er nå som kjent en del av Oppsals lag, men da spilte hun for Vipers. Hun skryter av Oppsal, og særlig Marte Røkke.

– Jeg husker jeg satt på benken den kampen, og trodde jeg kom til å få litt spilletid mot slutten, hvis Vipers fikk en god ledelse, men det skjedde aldri. Jeg huske vi prøvde å stille om for å stoppe Oppsal på det de var gode på, men den kvelden virka det «umulig». Jeg husker spesielt Marte Røkke, som scoret på alt hun foretok seg, sier Jensen.

Kampfakta:
Oppsal – Vipers 30-30 (14-15)
Oppsal Arena
Tilskuere: 584
7. mars 2018

Oppsals lag (mål i parentes): Catharina Fiskerstrand Broch, Rikke Marie Granlund, Eli Marie Raasok, Mette Leipart (3), Mariann Gabrielsen (1), Martine Welfler (1), Eira Aune (8), Emma Skinnehaugen (1), Rebecca Steinheim (1), Tina Magnus (2), Susann Iren Hall (2), Karoline Borg, Kristin Halvorsen, Marte Røkke (10), Frida Nåmo Rønning (1).

Toppscorer Vipers: Kari Brattset, 7 mål.
Utvisninger: Oppsal 1 x 2 min., Vipers 1 x 2 min.
Dommere: Arnfinn Larsen og Vegard Lillebuen.