Kantspilleren trår til under koronakrisen: Oppsal-blå drakt er byttet ut med sykepleier-hvit – Oppsal Håndball
Foto: Annick Nielsen

Kantspilleren trår til under koronakrisen: Oppsal-blå drakt er byttet ut med sykepleier-hvit

For den straks ferdigutdannede sykepleieren, Emma Skinnehaugen (23), var det ingen tvil om at hun skulle bidra som helsearbeider i denne tiden.

Skinnehaugen har signert ny kontrakt med Oppsal, og spiller sin fjerde strake sesong i Oslo etter å ha spilt kun et par måneder i Nordstrand. Før det var hun i Storhamar. 23-åringen begynte på sykepleierstudiene samtidig som hun spilte sin første kamp i blå Oppsal-drakt, og har vært i praksis og jobbet ved siden av studiene. Men nå er det annerledes.

Foto: Privat


Kantspilleren skulle egentlig bruke disse siste månedene av studiet til å kun skrive bacheloroppgave og spille håndball, men nå som sesongen og treninger er satt på vent, har hun skaffet seg en ekstra jobb ved siden av oppgaveskrivingen. Skinnehaugen jobber i hjemmesykepleien på hjemstedet Hamar.

– Jeg hadde lyst til å bidra. Samtidig er jeg snart ferdigutdannet og det er behov for hjelp. Da ville jeg hjelpe til der jeg kunne, sier Skinnehaugen.

– Det er hyggelig å kunne hjelpe mennesker som trenger det. Det er viktig å opprettholde hjelpen til de som trenger, også i denne tiden, selv om de bor hjemme, fortsetter hun.

Skriver om demens

Skinnehaugen er ferdigutdannet til sommeren, og jobben kommer også godt med da hun har valgt å skrive om demens i bacheloroppgaven.

– Jeg synes dette er et interessant tema, folketallet stiger og antallet personer med demens stiger også, sier Skinnehaugen.

Ny trener og nye spillere

Hamar-jenta, som har tvillingsøster Elise som konkurrent i Storhamar, har planlagt oppstart med Oppsal i starten av mai. Men de første treningene med Stian Bjermeland som ny trener kan bli utsatt, avhengig av hvordan koronasituasjonen utvikler seg.

For Oppsal blir det en del utskiftninger før kommende sesong, men Skinnehaugen håper at laget blir slagkraftig til å kjempe med lagene lenger opp på tabellen, når sportslig utvalg har fått hentet de nødvendige nye spillerne før neste sesong.

– Det blir spennende med ny trener, og en del nye i spillergruppa. Jeg håper spillerne vi mangler snart kommer på plass, slik at vi kan forberede oss til ny sesong sammen, sier Skinnehaugen.