Oppsals ”levende vegg” har gått fra benkesliter til førstevalg og en av seriens beste keepere. – Oppsal Håndball
Foto: Annick Nielsen

Oppsals ”levende vegg” har gått fra benkesliter til førstevalg og en av seriens beste keepere.

Når man ser Eli Marie Raasok i Oppsal-buret er det vanskelig å tro at hun bare for noen få sesonger siden knapt fikk spille noe.

Foto: Annick Nielsen

”Oppsals levende vegg, Eli Marie Raasok” har ikke sjeldent runget over kommentatoranlegget i Oppsal Arena denne og forrige sesong. Keeperen, som opprinnelig er fra Trøgstad, er ener i mål, en av lagets viktigste spillere og kaptein. Men slik har det ikke alltid vært.

Vi skrur tiden tilbake til 2015. Raasok var junior og spilte en svært sentral rolle da Oppsal-jentene gikk til topps i Lerøy-serien. Men i eliteserien var Marie Sundfør Tømmerbakke foretrukket. Raasok imponerte stort da hun fikk banens beste-prisen mot storheten Larvik da Tømmerbakke var skadet, men fikk begrenset med muligheter etter det. Derfor gikk hun til Fjellhammer i 1. divisjon, sammen med blant andre Eira Aune.

Et par sesonger i Fjellhammer gjorde godt for keeperen, som kom tilbake 2017, også denne gangen sammen med Aune. Tømmerbakke var byttet ut med Rikke Marie Granlund, som kom fra Halden, men denne gangen skulle Raasok virkelig vise hva hun var god for. Granlund ble imidlertid raskt førstevalg, og igjen måtte Trøgstad-jenta tåle å sitte på benken.

Årets seniorspiller i Oppsal

Når hun nå ser tilbake på det, fremhever hun at årene har vært viktig for hennes utvikling.

– Det var lite med spilletid med Granlund og Tømmerbakke, men da var jeg også veldig ung og lærte mye av å stå bak dem, sier Raasok.

Det var imidlertid ikke bare enkelt.

– Jeg tror nok at det er mange som hadde gitt seg om de hadde vært i min situasjon et par av de årene med lite spilletid og motgang i den forstand, så tålmodighet har vært veldig viktig for å komme seg dit jeg er nå, sier 23-åringen.

– Hvorfor ga du deg ikke?

– Det er vel fordi jeg syns det er moro å drive med håndball, også velger jeg å tro at det ordner seg for snille jenter til slutt, svarer Raasok med et smil.

Det skal hun og Oppsal være glad for nå. De to siste sesongene har Raasok virkelig vist hva hun kan. Denne sesongen ble hun banens beste hele fem ganger, samme antall som Eira Aune. Prestasjonene førte også til at Raasok ble kåret til årets seniorspiller på Oppsals årsmøte tidligere i mars.

– Det er veldig gøy det. Det er morsomt å få litt anerkjennelse. Det har vært en bra utvikling. Nå har jeg fått masse tillit, sier keeperen.

Innredet låven som treningsstudio

Oppsal tok en ufrivillig tidlig ferie på niendeplass på tabellen, akkurat utenfor sluttspillplassene, som skulle vise seg å ikke bety noe uansett. Særlig skadeforfall har gjort at sesongen ikke ble som spillergruppen selv hadde sett for seg.

– Det har vært opp og ned, som vanlig. Vi måtte justere målene etter hvert, men kom helskinnet ut av det, oppsummerer Raasok.

Som lærerstudent og håndballspiller pleier det egentlig å være nok å gjøre i Oslo. Koronaviruset har imidlertid satt en stopper for det. Nå tas undervisning over Skype, mens leiligheten hun har delt med Thea Imani Sturludottir er byttet ut med gården hjemme på Trøgstad.

Håndballtreningene er naturlig nok også satt på pause, som gjør at man må tenke alternativt når det kommer til trening.

– Det blir å trene fysisk da. Det er lenge til sesongen starter igjen. Enn så lenge vet vi ikke når det blir heller. Men det kan hende det er positivt for laget også. Man får pleiet vonde kropper og skader, så vi får se.

Foto: Privat

For Raasok har ikke koronapausen bare vært negativ. Hun fikk også tid og drivkraft til å oppfylle en etterlengtet drøm hun har hatt: Nemlig å innrede låven som treningsstudio.

– De første tre dagene fikk jeg plutselig til å gjøre det. Det var rydding, vasking og en tur på Biltema, så var det gjort, sier bondejenta og ler.


Nytt lag igjen

Neste sesong blir det mye nytt igjen for Raasok og Oppsal. Ny trener heter Stian Bjermeland og det blir også en del utskiftninger i spillerstallen.

– Det blir veldig nytt igjen. På en måte er det litt kjipt fordi det blir en ny spillergruppe og man er nødt til å sette seg inn i alt på nytt, men det kan også være positiv. Den nye treneren har jeg ikke mye kjennskap til, men jeg har ikke hørt noe negativt. Vi visste heller ikke hvem Endre (Birkrem Fintland) var da han kom, og det gikk veldig bra. Så jeg håper det gjør det denne gangen også, sier Raasok.

– Vi trenger også å erstatte noen nøkkelspillere. Jeg håper de nye kommer på plass så fort som mulig, så har vi lang tid til å trene sammen som lag. Det kan være bra, fortsetter kapteinen.

Enn så lenge er planen oppstart 4. mai. Så får vi se om laget må trene på egen hånd eller ikke. Raasok er uansett klar for å følge opp de to siste sesongene i Oppsal-buret.