Halve laget går i samme klasse på Østensjø skole. For Gustav og lagkameratene blir det en annerledes påske. – Oppsal Håndball

Halve laget går i samme klasse på Østensjø skole. For Gustav og lagkameratene blir det en annerledes påske.

Gustav Penne (12) spiller på Oppsals G07-lag, et lag der samholdet er ekstra sterkt, ettersom hele sju av spillerne går i samme klasse på skolen.

Oppsal G07 rykket opp fra nivå to før denne sesongen. Det har vært en tøff overgang, men Gustav Penne ville ikke vært opprykket foruten.

– Det ble mest tap etter vi vant en treningskamp, men det er morsommere å spille mot de beste og få litt hardere motstand. Vi må prøve litt hardere neste år. Jeg er godt fornøyd med sesongen, sier Penne, som spiller håndball fordi det er morsomt.         

– Jeg vil bare bli bedre og bedre. Jeg tenker ikke så mye på det annet enn at det er gøy, sier han.

12-åringen er bakspiller på laget. Som midtback er det ingen tvil om hvem som er de store forbildene.

– Det er Stine Bredal Oftedal og Sander Sagosen, sier han sikkert.

– Gøy å være med laget

Med koronaviruset stengte også skolen hans. Kamper og treninger utgikk også. Det er derfor en ganske annerledes hverdag for Gustav og lagkameratene.

– Det er gøy å være med laget, forklarer han.

Selv om han ikke får vært med lagkameratene nå, så er det masse tid til egentrening.

– Jeg pleier å ta en løpetur annenhver dag før skolen. I tillegg løper jeg med pappa i helgene. Det er gøy. I tillegg liker jeg å gå rundt og stusse litt ball, men jeg savner treninger, sier han.

– Det er litt rart, men jeg har søsteren min og får vært litt med henne. Men det er litt uvant å ikke få være med de andre, sier Penne.

Skulle vært på hytta

På treningene i Oppsal Arena, som han sier er en gåtur unna, møter han medspillere som han også ser på skolen på Østensjø. Hele sju av spillerne går nemlig på samme klassetrinn.

– Det er mange fra klassen, og det har kommet flere nye nå i det siste. Vi var tre stykker, så har det kommet flere etter hvert. Vi har lyst på flere også, sier Penne.

– Vi må ofte låne spillere fra dem som er yngre enn oss. Vi har ikke så mange. Jeg tror jentene har flere spillere enn oss, men det blir mye spilletid da, fortsetter han.

Nå skulle egentlig Gustav Penne vært på påskeferie. I stedet blir dagene brukt hjemme i Oslo.

– Vi pleier å dra på hytta i Sverige, og være med mormor og morfar. Nå blir det bare å være hjemme. Det er litt kjedelig, men jeg klarer meg, sier Penne.

Han gleder seg til ting er tilbake til normalen. For eksempel kan han da gå å se håndballkamper igjen, blant annet eliteseriekvinnene i Oppsal.

– Vi er ikke på hver kamp, men en gang innimellom. Det er en del folk der. Det er morsomt. I tillegg synes jeg de er flinke, sier Penne.