Uten farfaren hadde det ikke vært noe Oppsal Håndball. Nå står ”Klippelise” overfor en stor utfordring. – Oppsal Håndball

Uten farfaren hadde det ikke vært noe Oppsal Håndball. Nå står ”Klippelise” overfor en stor utfordring.

Lise Vraalsen, bedre kjent som ”Klippelise”, måtte stenge på dagen da frisørene ikke lenger fikk holde åpent på grunn av koronaviruset. Hun nekter imidlertid å gi seg, og tilbyr nå hjemlevering av varer.

Vraalsen er et kjent håndballnavn for dem som har hjerte for Oppsal Håndball. Lise Vraalsen, barnebarnet til grunnlegger Willy Vraalsen, er en av dem som har sterke følelser for klubben. Etter å ha spilt i klubben lenge selv, var det et enkelt valg da hun fikk muligheten til å bli sponsor.

– Det er fordi jeg er Oppsal-jente. Jeg byttet klubb som spiller da det ble litt for mye satsning for meg, men jeg kommer alltid til å sponse siden det er Oppsal som står mitt hjerte nærmest, sier Vraalsen.

Som mange andre bedriftseiere har hun fått merke at koronaviruset på mange måter har lammet Norge. Frisørene måtte stenge på dagen 12. mars, og enn så lenge må de holde stengt i alle fall i to uker. Det var en brå overgang for frisøren og hele hennes team.

– Man får litt panikk. Man har fulle lister, men så er det litt krise at folk ikke får gjort det man har satt opp. Så går tankene videre mot permittering av ansatte og mindre lønn. Så er det klart at hvis dette vedvarer, så tenker man bare på det å betale husleie. Man tenker både på kundene, de ansatte og bedriften, forklarer Lise Vraalsen.

Allerede pågang om nye timer

Det er tydelig at kundene hennes er engasjerte, for på bedriftens Facebook-side er det allerede noen som lurer på når de kan sette opp nye timer.

– Folk er forståelsesfulle. Mange er permitterte i egne jobber. Det var verre hvis det bare var oss. De lurer på når vi åpner igjen. Det gjør vi også. Det er ikke lett å ha noe svar akkurat nå, sier Vraalsen.

Hennes to avdelinger på Godlia og Oppsal samfunnshus holder stengt i disse dager, men Vraalsen ligger ikke på latsiden. Hun tilbyr at kunder kan bestille produkter fra butikken hennes, også kan kundene få det levert på døren, under trygge rammer selvfølgelig, og få betale med Vipps.

– Da har man muligheten til å få det man bruker. Vi håper at det er noe kundene vil benytte seg av. Når de åpner igjen, så kommer vi til å stå på slik at alle skal få klippet seg hos oss, sier Vraalsen.

Oppsal-spiller er stamkunde

Det har vært mange høydepunkter fra hennes tid som sponsor, men denne sesongen lot Vraalsen seg imponere av den fullsatte kronekampen i Oppsal Arena mot Vipers Kristiansand.

– Kampen mot Vipers var gøy. Man er litt ekstra patriot i sånne store kamper, sier Vraalsen med et smil.

Ekstra gledelig var det også at stamkunden og Oppsal-spiller, Frida Nåmo Rønning, gjorde en god kamp da.

– Frida spilte bra, og henne kjenner jeg. Da hun jobbet rett ved siden av meg, så var det lett for Frida å gå hit i lunsjen sin og, sier Vraalsen.

Rønning synes alltid det er hyggelig å klippe seg hos Lise Vraalsen.

Foto: Annick Nielsen

– Det er veldig fint å klippe seg hos ”Klippelise”. Det er en lokal frisørsalong som gir veldig bra resultater. Vi setter stor pris på at ”Klippelise” støtter Oppsal, og det betyr mye for oss at de lokale bryr seg om oss, sier Rønning.