Endelig kan STERK åpne dørene igjen: – Det er helt fantastisk – Oppsal Håndball

Endelig kan STERK åpne dørene igjen: – Det er helt fantastisk

Treningssenteret STERK Helse er tilbake fra mandag 15. juni, etter tre tøffe måneder for senteret på Løren og treningsbransjen.

Fredag kom beskjeden alle som er i glade i trening har ventet på. Treningssentrene får endelig åpne dørene igjen, fra mandag 15. juni.

Det var en lettet Johan Lindberg, salgs- og markedsansvarlig hos STERK, som møtte Oppsal Håndballs journalist i den lune resepsjonen på senteret på Løren, mens solen stekte utenfor.

Kun én time hadde gått fra helseminister Bent Høie ga treningssentrene klarsignal på en pressekonferanse.

– Det er helt fantastisk. Det har vært tre ekstremt tøffe måneder, også psykisk for alle her på STERK, både medlemmer, ansatte og oss i ledelsen. Så at vi åpner igjen er fantastisk, sier Lindberg.

Ny hverdag

Mandag 15. juni står de klare for å møte sine medlemmer, selv om det blir en ny hverdag for de ansatte.

– I begynnelsen blir det hektisk. Det er mange ting som har vært offline, som må online igjen. Så det blir en hektisk start, så blir det egentlig bare godt å få kommet inn i gode rutiner igjen. Så er det mye mer fokus på vask, og på renhold, men der har vi sammen med Virke (interesseorganisasjon) satt sammen nøye protokoller og lister og det som er, for at alt skal være trygt, sier Lindberg.

– Blir det spesielle endringer for de som trener?

– Nei, egentlig ikke. Det er veldig lite de som trener her må tenke på, annet enn at de må holde avstand, og reglene om at de må ha antibac på hendene eller vaske hendene godt når de kommer, og vaske apparatene når de er ferdige med dem. Men alt kommer til å bli skiltet, og vi kommer til å gå ut med all informasjon om sånne ting, opplyser Lindberg.

STERK har i motsetning til andre treningssentre ikke trukket medlemmene sine for medlemskap de tre månedene det har vært null aktivitet. De håper at både gamle og nye medlemmer kommer for å trene.

– Vi håper og forventer at vi kan komme tilbake der vi var, men vi har merket det, absolutt. Det er mange som har sagt opp sine abonnementer på grunn av usikkerhet i økonomi og det som er. Det er en del som fryser abonnementet sitt også, så skal vi ikke stikke under stolen at vi starter opp igjen i en dårlig sesong. Vanligvis er ikke juni og juli bra måneder for treningssentre generelt, men vi håper at den fellesferien som blir i Oslo og Norge kan bli med å bidra til at det blir mer aktivitet på treningssentrene, sier Lindberg.

Lokal forankring

STERK ble Oppsals samarbeidspartner sommeren 2018. I tillegg til at de pryder både drakta til Oppsals lag og gulvet i Oppsal Arena, stiller de med fysisk trener for elite- og rekruttlaget, og tilbyr fysikalsk behandling.

– Samarbeidet kom i hovedsak til fordi at både Kjetil (Larsen, daglig leder) og Daniel (Strengelsrud, kiropraktor og ansvarlig for helseteamet), som var med på å grunnla hele Sterk-konseptet, bor på Oppsal og har barn som går på Trasop skole og er med på idrett. Så det er vel der det startet. At de ville bidra for noe i nærområdet som de står for, forklarer Lindberg.

– Jeg har også vært på flere kamper. Det er kult å være med å bidra, fortsetter den salgs- og markedsansvarlige.

Som medlem av Oppsals breddeavdeling, får du også rabatterte priser på medlemskap på treningssenteret, både hvis du vil trene alene og med personlig trener, samt fysikalsk behandling under samme tak og hos Sterk Legevakt Øst, et steinkast unna treningssenteret.