ADR Elektro har vært Oppsals partner i en årrekke, med en Oppsal-spiller på kontoret – Oppsal Håndball

ADR Elektro har vært Oppsals partner i en årrekke, med en Oppsal-spiller på kontoret

ADR Elektro er blitt en håndballfamiliebedrift, som holder til kun noen få håndballkast fra Oppsal Arena.

Første gang ADR Elektro var å se som Oppsals samarbeidspartner, var da Oppsal-bærebjelke Frida Nåmo Rønning var kun seks år. Nå er hun 23 år, og står foran sin 18. sesong i klubben. Fortsatt støtter ADR Oppsal og midtbacken.

– Vi er med som Oppsals samarbeidspartner på grunn av Frida, eller på grunn av både hun og Kasper (Nåmo Rønning, bror og ansatt i ADR Elektro), som også har spilt i klubben. Det er et langt samarbeid, sier far og ADR-installatør, Dag Nåmo Rønning.

ADR Elektro er også godt kjent for den observante Oppsal-tilskuer som Fridas personlige sponsor.

– Det har vi vært hele tiden, så lenge hun har vært i Eliteserien. Så vi prøver å bidra med litt, sier Dag Nåmo Rønning.

Håndballfamilie

Dag er på ingen måte alene fra Rønning-klanen på kontoret i Ole Deviks vei, ikke langt fra familiehjemmet. Sønnen Kasper er ansatt som lærling, mens Frida er sekretær og jobber med regnskap.

– Det går veldig, veldig greit. Jeg regner med at de vil ta over «sjappa» en eller annen dag. Så får vi se. Det er målet til Kasper å bli installatør etter hvert. Det er bare hyggelig, sier Dag.

På håndballbanen viser Frida stadig hva er hun er god for, men ifølge faren lar kollegaene seg også imponere av henne på kontoret.

– På jobb er hun selvlært og gjør en kjempefin jobb for ADR Elektro. Hun tar seg av det administrative, regnskap og den biten der. Så har hun lært seg systemene våre og kjenner de godt. Hun utvikler seg stadig. Det går veldig bra, sier Dag.

– Med stolthet

Frida, som har vært på Oppsals A-lag siden hun var 16 år, er glad for å jobbe i ADR og ha dem i ryggen under håndballkarrieren.

– Jeg trives veldig godt i ADR Elektro AS, vi er en bedrift som jobber hardt sammen. Jeg setter  stor pris på at ADR Elektro sponser meg, det viser at gutta her støtter meg. Pluss at da kan jeg representere bedriften jeg jobber i, og det gjør jeg med stolthet, sier Frida.

Med to barn som har vært en del av klubben, har familien Rønning tilbrakt mye tid på kamper og treninger både i Oppsal Arena og andre steder i Norge. Dag Nåmo Rønning skryter av samholdet blant foreldrene i klubben.

– Det har vært veldig viktig i alle år. Vi har knyttet mange vennskap opp gjennom og er blitt kjent med flere, som vi beholder vennskapet med videre. Det har vært veldig, veldig moro i alle år. Vi har vært heldige og vært en foreldregjeng som har stilt opp, sier han.

Kommer med råd

ADR Elektro er en elektroentreprenør som tar oppdrag for både næringskunder og privatkunder i Oslo og omegn. De merker koronakrisen som alle andre bedrifter.

– Vi merker at det er stillere i markedet, så vi må jobbe hver dag for å få jobb. Det er ikke noe tvil om det. Det er stort sett privatmarkedet som er stille, så er det også litt stillere på andre prosjekter, sier Dag Nåmo Rønning.

Han vil likevel råde dem som har sett for seg å gjøre prosjekter hjemme og på jobb om å kontakte håndverksbransjen i disse tider.

– Vi kan ikke tvinge noen til å få håndverkere på besøk, men dette er tider som er gunstige for alle å kontakte bransjen generelt, sier ADR-installatøren.