Grethes Hus signerer ny treårsavtale. Derfor oppfordrer sjefen andre til å gjøre det samme. – Oppsal Håndball

Grethes Hus signerer ny treårsavtale. Derfor oppfordrer sjefen andre til å gjøre det samme.

Grethes Hus feirer snart tiårsjubileum som Oppsal Håndballs samarbeidspartner. Å la samarbeidsavtalen sin gå ut før den tid, var ikke noe alternativ.

Grethes Hus signerte sin første sponsoravtale i 2011. Siden har de blitt værende.

–  Så vi feirer snart 10-års jubileum. Det var i kriseperioden da herrelaget gikk dukken at vi gikk inn med midler. Vi og mange andre supportere klarte da å hindre at konkursspøkelset tok oss, sier Ingolf Sundfør, daglig leder i Grethes Hus.

Før kommende sesong har de skrevet en ny treårsavtale med Oppsal Håndball, som nå er mest kjent for sitt elitelag for damer og som en stor og veldrevet breddeklubb. 

– Vi fornyer fordi Oppsal Arena er en god visningsflate for vårt produkt, som er bøker innen 3D-modellering i byggebransjen og BIM (Bygnings Informasjons Modellering). Mange av de som besøker hallen er håndverkere, og håndverkere begynner på videreutdanning på fagskolenivå. Våre bøker er spesialdesignet for fagskolen. Og selvfølgelig er Grethes Hus tilhenger av lokal idrett. Vi er en Oppsal-bedrift. Jeg har selv vært styreleder i Oppsal Håndball i et par år, sier Sundfør.

Foto: Privat

Kommer med oppfordring

Den daglige lederen oppfordrer nå andre sponsorer til å gjøre det samme.

– Særlig i disse tidene trenger idretten støtte og samarbeidspartnere. Og når kampene kommer i gang igjen har man en reklameflate som vises på TV, av og til riksdekkende, forklarer han.

Koronaviruset har ikke bare ført til utfordringer i idretten. Næringslivet har også merket de drastiske følgene av dette. Men med problemer kommer også løsninger og læring. Det kan Sundfør skrive under på.

– Jeg underviser selv på fagskolen som er nedstengt, så all undervisning gjøres digitalt. Dette merkes absolutt, ja. Mange lærer har måttet snu seg rundt og bli flinkere på digital formidling. Så aldri så galt at det ikke er godt for noe. Grethes Hus er faktisk i ferd med å etablere en nettbutikk med digitale bøker. Så det treffer dagens nedstengte situasjon ganske bra, sier Grethes Hus-sjefen.

Far til toppkeeper

I tillegg til å være sponsor og tidligere styreleder, er også Sundfør kjent som faren til tidligere Oppsal-keeper Marie Sundfør Tømmerbakke. Den tidligere Danmark-proffen, som måtte legge håndball på hylla på grunn av en hodeskade, er jevnlig å se i Oppsal Arena. Faren innrømmer at han skulle ønske at han hadde vært på flere kamper i det siste.

– Familien er på kamper alt for sjelden i disse dager, men det er alltid hyggelig å komme, særlig når Oppsal vinner. Med laget så vidt trygt på tabellen hvert år, er det jo alltid spenning i hver kamp. Jeg har stor tro på årets og det kommende årets lag, sier Ingolf Sundfør.

Han kommer til slutt med en oppmaning til Oppsals medlemmer i denne tøffe tiden vi alle er inne i.

– Stå sammen – i trygg avstand. Hold motet oppe. Les mange bøker (særlig fra Grethes Hus), sier Sundfør.

PS. For den spesielt interesserte kan du lese mer om hva Grethes Hus driver med under:

«Vi selger bøker til fagskolestudenter, arkitekter, ingeniører og entreprenører. Bøkene er veldig enkle å forstå tross komplisert tema. Oppbyggingen er som en IKEA- eller LEGO-bruksanvisning. Noen utvalgte lenker til cirka en tredjedel av hver bok her for den nysgjerrige»: