Stian oppsummerer, oppdaterer og ønsker ny spiller velkommen – Oppsal Håndball

Stian oppsummerer, oppdaterer og ønsker ny spiller velkommen

Etter halvspilt sesong har vi tatt en prat med trener Stian Bjermeland om sesongen så langt, og hva han tenker foran vårsesongen.

Det har vært veldig spennende å jobbe med håndball på toppnivå igjen. Oppkjøring er alltid kort og hektisk, men føler det ble ekstra kort tid denne gangen pga covid situasjonen, og at jeg i tillegg kjente lite til spillernes ferdigheter i spill fra før. Derfor har det gått litt ekstra tid på å bli kjent med spillerne, klubben og de andre lagene i REMA 1000-ligaen. 

Stian Bjermeland sammen med assistenttrener Marte Arnesen Kirkemo

Hverdagen har jo vært spesiell med rapportering av helse, karantener på enkeltspillere, inn og ut av hallen med en gang etter treninger. Spesielt det siste har vært uheldig når vi vil ha en sosial kultur i garderobe og hall rundt treningene våre, og ekstra synd siden spillerstallen er veldig fersk. Samtidig vil jeg rose hvordan klubben har jobbet for å tilrettelegge for både oss på elite og breddelagene. Det er snakk om mange ekstratimer med organisering og oppfølging for å få dette til å gå rundt.

Vi har vunnet to viktige kamper og vært veldig nære mot Aker. Hadde vi vunnet den, så hadde vi vært relativt fornøyd med antall poeng, men vi ønsker at prestasjonsnivået skal være jevnt høyere i flere kamper, slik at vi kan sette oss i posisjon til å vinne flere kamper. 

Prestasjonene i kampene har svingt litt mer enn jeg forventet, men vi har mange som har inntatt nye og større roller enn tidligere, sammen med mange nye, så det tar litt tid å få fasene i spillet til å sitte skikkelig. Jeg synes vi viser mye positivt og jentene viser innstilling til å forbedre seg hver dag. Vi jobber mye med kravene til å prestere i det daglige arbeidet og at vi skal være tøffere med hverandre her. 

Vårsesongen

Vi skal fortsette med å være flinke til å ha et utviklingsfokus på trening og hele tiden jage etter å forbedre individuelle og kollektive ferdigheter. Jeg synes vi kan merke at vi har fått flere strenger å spille på i forsvar og angrep. Vi kommer til å legge ekstra vekt på bli bedre i returspillet og utvikle flere som kan stå frem tøffere i forsvar. Her har vi en del å gå på. Når vi nesten er halvspilt så lyver ikke tabellen, så vi får bare erkjenne at vi ligger ganske langt nede og at vi må jobbe knallhardt for holde oss blant de beste, og det skal vi klare.

Sara Madsen er reist hjem til Danmark

Vi ble i desember enige med Sara Madsen om at hun flytter hjem igjen til Danmark. Det har vært vanskelig å få til en god hverdag for henne med tanke på arbeid, sosialt og trening midt oppi en spesiell samfunnssituasjon med smitteregler og begrensinger. Jeg vil berømme Sara for at hun likevel valgte å prøve seg hos oss når alt rundt har vært så usikkert.

Ny spiller; – Malene Staal

Foto: VfL Oldenburg nettside

Malene Staal har trent med oss nå i desember, og er nå klar som en del av spillerstallen. Jeg er veldig glad for at vi fikk på plass en ny bakspiller med en gang når vi mistet Sara. Malene kommer til å bidra med god erfaring fra toppnivå fra Norge og Tyskland. Hun har tidligere spilt i Halden før hun ble proff i Tyskland. Verdifull erfaring for en ung spillertropp. Vi ønsker Malene velkommen til Oppsal.
Malene vil bli presentert ytterligere i en egen artikkel

Oppdatering skadede spillere

Birta er ute resten av sesongen med korsbåndskade. Julie har slitt i desember med en ankel etter overtråkk og den er ikke helt bli bra enda. Sofie og Mariann har rusk i en fot hver, men trener foreløpig med noe styrt belastning.

Søndagens kamp mot Storhamar

Storhamar er hittil ubeseiret og ligger på topp sammen med Vipers, så vi møter et topplag med god kvalitet på alle plasser. De må derfor ta på seg et solid favorittstempel.

For oss så gjelder det å slippe oss løs og ha troa på at vi også har gode nok ferdigheter på vårt beste til å by opp til kamp. Så er utfordringen videre å holde på det beste nivået så lenge som mulig. Vi synes det er veldig gøy å lugge litt i de beste lagene, så håper at vi kan klare det på søndag.