Birta Run Grétarsdottir (20); – Fra Island til Oppsal og hjem til jul! – Oppsal Håndball

Birta Run Grétarsdottir (20); – Fra Island til Oppsal og hjem til jul!

Birta gledet seg til å spille i REMA 1000-ligaen med Oppsal. Det startet med tre kamper og 6 mål, så skjedde det som er den store skrekken – korsbåndet røk.

Du kom til Oppsal før denne sesongen, og hadde sikkert store forventninger. Hva var forventningene?
Etter å ha spilt en sesong i første div. med Førde, der jeg fikk mye tillit og mye spilletid føltes det riktig å ta steget opp til elite. Jeg valgte å dra til Oppsal fordi jeg synes det var et spennende tilbud der jeg kunne få en utfordring, der jeg må kjempe om spilletid og får trene med spillere som har erfaring på høyeste nivå. Jeg hadde store individuelle mål, og gledet meg til å spille i REMA 1000-ligaen med Oppsal.

Foto: Privat

Hva tenkte du da korsbåndet røk, og du ville bli borte fra håndballen en god stund?
Jeg skjønte med en gang at det var korsbåndet som røk, og at det ville bli stund før jeg kunne spille håndball igjen. Den første kvelden var ganske så tung, men jeg bestemte meg fort for å gjøre det beste ut av situasjonen. Jeg var nødt å gjøre om på målsetningen min, og sette meg nye mål om veien tilbake til håndballbanen. Det har vært veldig viktig for meg å fokusere på det positive i situasjonen for å komme meg gjennom dette. Jeg tror det blir en lærerik periode og er heldig som har så gode lagvenninner som støtter meg. Hva slags rolle har du i laget nå når du er ute med skade?
Nå som jeg er skadet og ikke kan bidra inne på banen, gjør jeg det jeg kan på sidelinjen. Jeg er på de aller fleste treningene, hvor mye av tiden går i alternativ trening på sidelinjen. Jeg kommer også og ser på alle kamper i Oslo området. 

Hvordan skal du jobbe/trene fremover for å komme tilbake på håndballbanen?
Fremover kommer jeg til å tilbringe mye tid på styrkerommet tenker jeg, styrke opp kneet, og bli sterkest mulig til jeg kommer tilbake til håndballen. Det er viktig for meg å være så aktiv jeg klarer på håndballtreningene, det er jo den gjengen jeg skal spille med neste sesong, noe jeg gleder meg noe så ekstremt til. 

Hva tenker du om resten av sesongen for Oppsals damelag?
Jentene blir bedre og bedre for hver trening, de er til stede og trøkket på trening er høyt. Nå har de slått både Bærum TH og Fredrikstad i treningskamper denne uken, noe som lover veldig godt. Det er viktig at jentene tar med seg de seirene inn i søndagens kamp mot Rælingen. Jeg er optimistisk til resten av sesongen og gleder meg til å heie på jentene fra sidelinjen. 

Du studerer fysioterapi – hvordan har det vært dette semesteret?
Fysioterapi er et krevende studie, men jeg er heldig som har lagvenninne Amalie Haug på samme studie. Det å ha en på laget som har samme hverdag som meg selv har gjort det mye lettere. Vi leser sammen og snakker kanskje litt for mye om anatomi på trening, i hvert fall ifølge de andre jentene😊. Nå som jeg er skadet har jeg også hatt mer tid til skolen, så semesteret har gått veldig fint. 

Hvordan trives du i Arne Garborgs vei sammen med Sara og Benedikte?
«Godlia gjengen» trives veldig godt sammen.  Vi er ulike, men jeg liker meg veldig godt sammen med dem. Vi finner på ting sammen innimellom, noe som er viktig når situasjonen i verden er som den er. Du finner ofte en eller flere av oss foran tv-en med håndball på skjermen. En del taco-kvelder og felles middager har det også blitt. Jeg har blitt veldig glad i Sara og Benedikte på kort tid. 

Foto: Privat

Du trener J2009 i Oppsal Håndball. Hvordan synes du det har vært?
J09-jentene er en finfin gjeng av ivrige jenter. De er til stede og de er fokuserte på hver trening, og viser at de vil bli bedre. Samtidig så klarer vi å skape god stemning på hver trening og har det veldig gøy. Jeg er imponert over hvor hardt de jobber og den utviklingen de har fått allerede. 

Her kommer en liten julehilsen fra J2009

Helt til slutt: Hvordan blir din julefeiring i år?
Det blir heldigvis tradisjonell julefeiring hjemme på Island i år, med mye god mat, og kvalitetstid med mine nærmeste. Akkurat nå sitter jeg i karantene hjemme hos mor og far på Island. Er veldig heldig som får reise hjem og feire med mine nærmeste, som jeg ikke har sett på nesten ett halvt år.

Nå gleder vi oss til du er tilbake på banen og ønsker deg en riktig god jul hjemme på Island!