Seier og videre i NM – Oppsal Håndball

Seier og videre i NM

«Et typisk nabooppgjør», sier trener Henrik Wilhelmsen etter tirsdagens NM-kamp mot Aker. Kampen om hvem som var best i byen og hvem som skulle videre i NM ble spennende helt ut i sluttminuttene, men Oppsal trakk det lengste strået og gikk seirende ut av Ullern Flerbrukshall, 30-32.

– Det var et typisk nabooppgjør. Mange spillere som har tette bånd til begge klubber. Og det var nok litt ekstra nerver å spore, som preget oss. Men vi er veldig fornøyd med seier!

Foto: Andreas K. Berge

Oppsal er nå i kvartfinalen i NM for første gang på flere år. Henrik trekker frem forsvarsspillet som en viktig faktor:

– Vi skal ta med oss et godt etablert forsvarsspill som vi har jobbet mye med! I dag står Martine Mork og Karoline Lund opp som 2 sjefer i midtforsvaret. Det er veldig gledelig! Men det irriterer meg mye at Aker får alt for mange enkle kontra/ankomst mål på oss. Det er ikke godt nok, men heldigvis noe som burde være mulig å rette på raskt!

Henrik trekker også frem Eira Aune, som angrepsmessig gjør en solid 2. omgang og blir kåret til Oppsals beste spiller.

– Hun står virkelig frem og er direkte på mål!

Nå venter Oppsal spent på trekningen torsdag, og håper å unngå de tre store i Vipers, Storhamar og Sola. Det hadde vært en drøm for hele klubben om Oppsal klarte kvalifiseringen til Final 8. Her samles de fire beste dame- og herrelagene i Arendal til en stor NM-fest, den siste helgen i februar. Vi er ett hinder unna!