Kamprapport: Fana – Oppsal – Oppsal Håndball

Kamprapport: Fana – Oppsal

På høstferiens siste dag var det klart for runde 7 i REMA 1000-ligaen, og et spennende oppgjør mellom Fana og Oppsal. Oppsaljentene trakk det lengste strået til slutt, og med seier 32-33 var høstferiens 3. seier i boks. 6 poeng på 8 dager er meget solid!

Foto: John Vint

Det ble en jevn kamp i Fana Arena, med mange mål til begge lag. Spesielt i første omgang var det mye angrepshåndball, tempo og scoringer. Med ledelse 18-19 til pause hadde Oppsal noe overtak på bergenserne, og økte ledelsen etter hvilen med 3-4 mål. Fana utlignet og gikk opp i ledelse 31-30 da det kun gjenstod få minutter av kampen. Det ble en intens sluttspurt med to lag som var veldig sultne på poeng. Oppsal klarer endelig å sette matchballen, og tar med seg 2 poeng tilbake til Oslo.

Best på banen, og – etter vår mening – også best på tribunen! Oppsal hadde med seg en heiagjeng, anført av familien Porsmyr, som virkelig heiet frem jentene til seier. Tusen takk for støtten!

Foto: John Vint

Trener Henrik Wilhelmsen var svært fornøyd etter gårsdagens seier og oppsummerer kampen på følgende måte:
– Fana har vært en lei nøtt å knekke i Bergen for mange lag, de siste sesongene. I fjor slo de blant annet Storhamar, og året før tok de 1 poeng mot Vipers. For alle i dagens Oppsal-tropp var det også en barriere som ble brutt i dag. Seier mot Fana i Fana Arena i REMA 1000-ligaen hadde ingen av oss opplevd før dagens seier!

– Vi gjør en strålende angrepskamp i 1. omgang med god variasjon og kollektivt veldig bra trøkk. 19 mål på en omgang er vi meget fornøyd med! Derimot ble vi dratt for mye fra hverandre forsvarsmessig, og vi slet med å få brutt opp Fana sitt angrepsspill. Dermed ble det en målrik 1. omgang.

Foto: John Vint

– Vi starter 2. omgangen godt forsvarsmessig og leder med 4 på det meste. Så sliter vi mye mot en god Celine Solstad på Fana, og blir litt for sideveise i angrep. Med 5 minutter igjen leder Fana med 1 mål, men vi klarer å holde hodet kaldt på slutten og vinner 33-32! En vanvittig deilig lagseier som hele gruppa skal ha æren for!

– Nå har vi fått en strålende start i REMA 1000-ligaen med 4 seire og 8 poeng. Dette skal vi bruke som inspirasjon til å jobbe hardt videre i ukene fremover.

Foto: John Vint

Karoline Lund er solid fra både 7-meter og bak i banen, og setter hele 10 scoringer. Fortjent BB til vår nr 18!

Nå venter en liten pause fra kamper grunnet landslagssamlinger. Her er Oppsal representert med både Emma Egge Edner og Mia Kvarme på LK04. Neste hjemmekamp spilles i Oppsal Arena onsdag 18. oktober kl. 18. Da kommer Larvik på besøk til hovedstaden, og det blir arrangert Rosa Sløyfe-kamp. Hold av datoen, folkens!

Foto: John Vint