Sesongens mål er endelig nådd! – Oppsal Håndball

Sesongens mål er endelig nådd!

Foto: Jon Forberg

Endelig skulle opprykket lykkes for et Oppsal-lag som har kjempet for opprykket, siden september i fjor. Fra Nordstrand kom på besøk til publikumsrekord i Oppsal Arena den 11. september 2022, til dommeren blåser av etter 4. ekstraomgang i den 3. kvalifiseringskampen i Volda, lørdag 20. mai 2023. I 251 dager har Oppsaldamene fightet i den blå drakta, og på lørdag kunne den etterlengtede opprykks-jubelen endelig høres!

Foto: Jon Forberg

Etter 1-1 i de første kvalifiseringskampene mot Volda, var det ventet en spennende og jevn kamp på bortebane. Lagene fulgte hverandre tett hele veien og det var ekstrem spenning til siste slutt. Hvem skulle spille 1. divisjon neste sesong, og hvem fikk den siste plassen i REMA 1000-ligaen?

Trener Henrik Wilhelmsen oppsummerer gårsdagens drama i Volda:
– Vi hadde forberedt oss meget godt, og vi følte at vi som gruppe var veldig klare da dommerne blåste i gang. Likevel får vi en ekstremt vanskelig start, og ligger under 6-1 etter 6 minutter. En slik åpning i en så viktig kamp ville preget de fleste. Så jeg er utrolig imponert over moralen vi viser! Vi tar en time-out og får tatt en god prat og jobber oss sakte men sikkert inn i kampen igjen. Fra vi kommer opp på 9-10, så er kampen jevn helt ut.

Foto: Jon Forberg

Det bølger frem og tilbake, og begge lag bytter på å lede. 5 sekunder før slutt i ordinær tid utligner Mari Stensrud til 25-25 og sørger for ekstraomganger.
– Mari gjør en fantastisk kamp, og går virkelig foran! Hun er født i 2003 og hadde knapt hatt spilletid på seniornivå før denne sesongen. I går scorte hun 15 mål! Det er det bare å ta av seg hatten for! At hun med den største selvfølgelighet tar ansvar på slutten vitner også om at hun har blitt sterk i hodet, sier Henrik.

Foto: Jon Forberg

Det ble hektiske og nervepirrende ekstraomganger for å avgjøre kampen. Henrik forteller hvordan det var å stå på siden gjennom de korte, men likevel lange omgangene:
– Under ekstraomgangene føler jeg vi er det beste laget. Volda må slite mer for scoringene, og vi står virkelig opp som et lag og er kollektivt gode begge veier. Vi hadde muligheter til å avgjøre etter 2 ekstraomganger, så det var litt surt og måtte ut å spille nye 2×5 minutter. Men det største fokuset i den siste praten i garderoben før ekstraomgangene var: Nå skal alle tørre å ta ansvar! Vi skal være stolte av prestasjonen vår uansett hvordan dette ender!

Foto: Jon Forberg

– Og stolte kunne definitivt være når dommerne blåser av kampen til slutt! Etter 33 baklengsmål i hjemmekampen mot Volda, så har vi hatt mye fokus på returløp og forsvarsspillet den siste uken. Og her responderer jentene fantastisk. Den jobben som legges ned i forsvar er ikke annet enn imponerende! Selv om alle visste hvor mye som stod på spill, så klarer jentene å holde en imponerende ro gjennom hele kampen. Og det tror jeg var helt avgjørende for seieren. Og ikke minst de som satt på benken bidro med fantastisk energi til de på banen i samtlige 80 minutter! Makan til entusiasme skal man lete lenge etter.

Foto: Jon Forberg

Med fly hjem først på søndagen, ble det tid til en liten feiring i Ålesund lørdag kveld:
– Det ble en velfortjent feiring i går kveld, og vi fikk sammen nyte øyeblikket og seiersrusen! Det er lenge siden jeg har sett så mange gledestårer på en gang. Vi er et helt lag som har jobbet beinhardt sammen i 13 måneder siden vi begynte 1. mai i fjor. Både de som var med til Volda, og de som var hjemme i Oslo, skal ha sin del av æren for det fantastiske opprykket. I tillegg er det viktig å takke et fantastisk støtteapparatet rundt laget, styret, de ansatte, de frivillige og alle supporterne våre! Nå venter litt velfortjent fri fra hverandre før oppkjøringen starter mot REMA 1000-ligaen om et par uker! Dette er bare starten på Oppsalreisen💙 #vieroppsal

Foto: Jon Forberg