En fantastisk deilig lagseier – Oppsal Håndball

En fantastisk deilig lagseier

Foto: Andreas K. Berge

Søndag var det endelig klart for toppoppgjøret mellom Gjerpen og Oppsal, som før kampen lå på henholdvis 2. og 3. plass på tabellen. Det ble en fantastisk kamp i Oppsal Arena og publikum som tok turen fikk virkelig med seg en spennende kamp, som resulterte i en fantastisk lagseier og igjen tabelltopp i 1. divisjon!

Henrik Wilhelmsen oppsummerer kampen slik:
– Det var en fantastisk deilig lagseier! Vi har hatt en uke preget av veldig mye sykdom i laget, og ingen optimal oppladning til kampen. Helt frem til kampstart, var vi usikre på hvem som ville klare en kampbelastning!

Foto: Andreas K. Berge

Gjerpen tok føringen i kampen og ledet 0-5 etter kun få spilte minutter. Starten preges av utålmodighet angrepsmessig og litt for store avstander i forsvar. Dermed ble det grønne kort lagt unormalt tidlig fra Wilhelmsen. Kloke ord ble sagt i time-outen og Oppsal spiller seg inn igjen i kampen. Til pause er stillingen 13-15.

Etter hvilen fortsatte Gjerpen med en liten ledelse, men Oppsaljentene kjempet på og tok igjen forspranget midtveis i 2. omgang.

– Vi kommer oss endelig foran på stillingen 20-19, før det bølger frem og tilbake. Det blir en skikkelig spennende slutt på kampen. Nora Løken er sikker fra 7-meter og setter det avgjørende målet med 20 sekunder igjen av spilletiden, forteller Henrik.

Foto: Andreas K. Berge

Henrik og resten av trenerteamet er veldig fornøyde med jentenes innsats og prestasjon, og trekker spesielt frem laginnsatsen:
– Jeg er først og fremst utrolig stolt over den lagmoralen vi viser i dag! Vi har hatt en spesiell oppladning til kampen og ligger under 0-5 direkte. Men vi jobber beinhardt og snur denne kampen sammen. Vi slipper inn 9 mål i 2. omgang mot et godt Gjerpen-lag. Da viser vi en offervilje bakover som jeg virkelig håper vi skal gjenskape i tiden fremover!

Foto: Andreas K. Berge

Er det noen spillere du vil trekke frem?
– Jeg synes først og fremst dette er en fantastisk lagseier hvor både de på banen og entusiasmen av de benken bidrar sterkt til seieren! Men skal jeg nevne 3 spillere så er det moro å se Nora Løken sette 5 av 5, og ikke minst godt gjort å sette de 2 siste 7-meterne med mye press på seg. I tillegg gjør hun en god jobb i sin 1er-posisjon bakover.

– Hanna Gåsvær gjør en solid forsvarskamp og setter blant annet inn 2 veldig viktige ankomstmål når vi snur kampen. Og Kristin Loraas Eiriksson står virkelig opp og jobber iherdig begge veier gjennom hele kampen. Hun setter blant annet 4 mål, har 7 assist og skaffer 4 7-meterskast. Hun har blitt en mye mer spillende håndballspiller de siste månedene. Det er gøy å se!

Foto: Andreas K. Berge

Nå er første halvdel av sesongen ferdigspilt, og Oppsal ligger på direkte opprykk til REMA 1000-ligaen. Hvordan vil du oppsummere sesongen så langt?
– Vi står med 23 av 26 mulige poeng, og det synes jeg vi skal være veldig fornøyde med! Vi har utviklet det kollektive spillet gradvis gjennom sesongen, og det er moro å se at stadig flere står frem og tar ansvar. Selv om vi har et av de yngste lagene i divisjonen, så ser vi at vi har en god bredde! Det tror jeg kan bli helt avgjørende i siste halvdel av sesongen.

– Også vil jeg trekke frem et utrolig bra støtteapparat rundt laget. Det er mange som gjør en stor og viktig jobb for at hver eneste treningsuke skal bli så optimal som mulig. Det gjelder både oppmannsteamet, de fysiske trenerne, Kent som målvaktstrener, i tillegg til Vigdis og meg. Vi er et utrolig bra team, og sammen utfyller vi hverandre på en god måte, og vi skal fortsette å jobbe hardt for å utvikle oss videre.

Foto: Andreas K. Berge

På onsdag møter dere Nordstrand til lokaloppgjør i Nordstrand Arena. Hva tenker du om den kampen?
– Det blir helt sikkert en tøff kamp. Nordstrand har hatt et høyt toppnivå denne sesongen, og vil helt sikkert jobbe hardt for å gi oss kamp igjen! De har blant annet spilt et utradisjonelt offensivt forsvar som har skapt trøbbel for mange. Jeg håper mange Oppsalsupportere kjenner sin besøkelsestid og tar den korte kjøreturen til Nordstrand Arena kl. 18:00 førstkommende onsdag! Vi sees!

Foto: Andreas K. Berge