Hvordan ender 1. divisjon? – Oppsal Håndball

Hvordan ender 1. divisjon?

Kvelden før kvelden, seriestarten nærmer seg og vi har spurt trener Henrik Wilhelmsen om hvordan han ser for seg at de ulike lagene vil gjøre det i 1. divisjon i år. Hvem blir Oppsals største konkurrenter?

Charlottenlund
Et lag som gjorde en god sesong i fjor. Endte som nummer 7, men kun to små poeng bak en 4. plass som ville gitt kvalifiseringsspill. Charlottenlund har mistet noen spillere, bl.a. så har bakspillerne Fride Mastad og Ingeborg Holt gått til Gjerpen, og høyrekant Hedda Aasen til Fredrikstad. Det var de tre mest-scorende spillerne til trønderne forrige sesong. Så jeg tror Charlottenlund får det tøffere i år, og vil kjempe blant de 5-6 nederste lagene.

Fjellhammer
Fjellhammer hadde en meget god 2. halvdel av forrige sesong. Jeg synes Petter Grønstad, som en ganske ung og uerfaren trener, gjorde en solid jobb etter at han kom inn etter jul. De har en bra kontinuitet i troppen i tillegg til noen fine forsterkninger. Så jeg tror Fjellhammer blir et topp 6 lag denne sesongen, og kan på en god dag skape trøbbel for alle lag. Jeg er litt usikker på om de har stabiliteten til å bli et topp 3 lag.

Flint
Tønsberglaget rykket ned fra Rema 1000-ligaen sist sesong og har etter nedrykket mistet mange spillere. Viktige Malin Lundemo er fortsatt på laget og blir nok ekstremt viktig for det unge Flint-laget denne sesongen. De har en rutinert trener i Torbjørn Klingvall. Jeg tror Flint blir et lag som havner litt over midten.

Follo HK Damer
I likhet med Flint, så rykket Follo også ned fra Rema 1000-ligaen forrige sesong. De har forsterket laget med bl.a. to danske spillere. I tillegg har Follo også fått inn en meget dyktig trener i Michael Renqvist, som de siste årene har vært i Fjellhammer herrer. Jeg tror Follo blir et av lagene som garantert skal være med å kjempe i toppen av tabellen.

Fyllingen
Rykket opp til 1. divisjon sist sesong, etter å ha knivet med Åsane om å bli det beste 2. divisjonslaget i Bergen. Utfordringen for Fyllingen er at de er svekket etter opprykket og har mistet spillere til både Tertnes og Fana. Ikke minst vil savnet av Henriette Espetvedt Eggen bli stort. Jeg tror Fyllingen får en tøff kamp med å holde plassen.

Gjerpen
Gjerpen har gjort en meget solid oppkjøring, og spilte bl.a. uavgjort mot CL-laget Storhamar i Skjærgårdslekene. De har en sterkere tropp enn i fjor, hvor de spilte de avgjørende kvalifiseringskampene mot Tertnes og vant 1 av 3 kamper mot dem. I år har Gjerpen en større bredde, og vil uten tvil være blant de største opprykksfavorittene denne sesongen.

Glassverket
Glassverket har tatt tilbake 1. divisjonsplassen fra Reistad, som for tre sesonger siden tok plassen deres da Glassverket ikke ønsket å satse. Nå har Drammenslaget fått tilbake Geir Oustorp som trener, og fått et spennende lag på plass. De har variert i prestasjonene i oppkjøringen, men er et lag som garantert vil skape trøbel for mange. Jeg tror de hvertfall vil ende topp 6, og kanskje enda høyere!

Haslum
Bærumslaget gjorde en fin sesong i fjor og endte som nummer 3 i 1. divisjon. Har stort sett den samme troppen kommnede sesong. Haslum har levert gode resultater i sesongsoppkjøringen, hvor de blant annet slo Larvik i Skjærgårdslekene. Jeg tror Haslum er et lag som ender topp 4, og kan med maks flyt kjempe om opprykk.

Junkeren
For første gang på mange år har vi endelig et lag fra Nord-Norge i 1. divisjon. Det er positivt for håndballen at vi får spredd elitelagene rundt om i Norges land! Junkeren var suverene i sin 2. divisjonsavdeling forrige sesong. Venstrekanten Guri Nikolaisen var deres soleklare toppscorer, men dessverre for Junkeren forsvart hun til Sola i sommer. Det vil de nok merke. Så i likhet med de andre nyopprykkede lagene blir det en kamp for å holde plassen.

Larvik Turn
Rekruttlaget til Larvik HK rykket overraskende opp til 1. divisjon forrige sesong, uten at det var ambisjonen til klubben. Flere av jentene på dette laget var med å vinne Lerøyserien for 18 åringer forrige sesong. Men de færreste har erfaring fra de 2 øverste divisjonene. Dette laget vil nok svinge i prestasjonene i forhold til hvem de har med seg av spillere fra Larvik. Uansett blir det en kamp for å overleve i divisjonen.

Levanger
Levanger havnet som nummer 4 forrige sesong, og fikk med det spille kvalifisering for Rema 1000-ligaen. Har beholdt mye av stammen i laget videre og samme trener. Jeg tror Levanger blir et lag som havner rundt midten av tabellen. Og kan på gode dager skape trøbbel for lagene over, særlig på hjemmebane i Levangerhallen hvor det ofte er mye entusiasme!

Nordstrand
Byrival Nordstrand har fått ganske mange nye spillere siden i fjor. De fleste av de nye har erfaring fra andre 1. divisjonsklubber. Nordstrand havnet midt på tabellen forrige sesong, og mye tyder på at de vil ligge rundt der også denne sesongen.

Storhamar bredde
Dette er rekruttlaget til Storhamar Elite, som rykket opp fra 2. divisjon forrige sesong. Det gror bedre på yngre siden på Hamar nå, enn på mange år. Det er jentene på dette laget et meget godt eksempel på. de har helt sikkert en ambisjon om å holde plassen, og det tror jeg de har en god mulighet til!

Oppsal
For vår egen del har klubben tidlig gått ut med ambisjon om å rykke rett opp igjen til Rema 1000-ligaen. Det har vi et genuint ønske om, men vet at blir en hard fight med flere lag! Vi har forberedt oss meget godt og trent solid siden 1. mai. Dessverre har vi fått noen skader på noen sentrale spillere, med da må andre stå ekstra frem – og det har vi god tro på at de gjør! I forhold til mange andre lag, så tror jeg vi har et høyere tempo inne. Så blir utfordringen om vi blir gode i det etablerte spillet. Vi gleder oss hvertfall ekstremt mye til sesongen!