Trenernes tanker før Preseason Challenge – Oppsal Håndball

Trenernes tanker før Preseason Challenge

Treningskamper og oppkjøringsturnering venter når Preseason Challenge kastes i gang denne helgen. Vi har tatt en prat med hovedtrener, Henrik Wilhelmsen, som forteller litt om trenerteamets tanker rundt helgens motstandere. Oppsal møter Aker på fredag og Volda på lørdag, før det blir en plasseringskamp på søndag.

Foto: Andreas K. Berge

Som tidligere trener for Aker, blir det en spennende kamp. Hva synes du om Akers forrige sesong?
– Det blir jo et spennende møte med gamleklubben for Vigdis og meg. Etter en fin sesongstart i fjor, fikk de det litt tøffere etter jul, men holdt plassen med god margin og gjorde totalt sett en absolutt godkjent sesong.

Hvordan tror du Aker vil levere i år?
– Siden fjoråret har Aker mistet tidligere Oppsalspiller Janne Eklo, Marthine Svendsberget og Rikke Midtfjeld. Alle har blitt erstattet med unge spillere lokalt. Marielle Nordvang og målvakt Maren Austmo Pedersen blir nok viktige bærebjelker for Aker, også tror jeg fort Ine Grimsrud kan få sitt gjennombrudd kommende sesong. Forrige sesong spilte Ine stort sett bare forsvar, men jeg tror det ligger an til mer spill angrepsmessig for Ine i år. Ellers er det mange spennende ungjenter som helt sikker tvil få mer spilletid. Men å ta over stafettpinnen etter Janne Eklo, tror jeg ingen av de klarer. Hun gjorde en fantastisk sesong i fjor, og blir spennende å følge i Byåsendrakten.

Og hvor havner Aker på tabellen til slutt?
– Jeg spår en sesong hvor Akerlaget vil ligge i skiktet 8.-12. plass.

Hvordan vil Volda gjøre det i REMA 1000-ligaen?
– Volda har over mange år hatt en spennende satsing for å skape et eliteserielag i håndball, i den lille kommunen. Trener Halldor Haraldsson har gjort en meget god jobb over mange år, og i våres lykkes de endelig med målet. Det er sunt at håndballen blir mer utbredt rundt om i Norge, og interessen er stor i Volda. Nettopp hjemmebanefordelen og en lang reise for mange lag, tror jeg kan bidra til at de kan få en del poeng på hjemmebane!

Hvem bør man se ekstra opp for?
– Av enkeltspillere skal vi legge merke til den ukrainske stjernespilleren Luliia Andriischuc. Hun var en av toppscorerne forrige sesong og vil helt sikkert skape trøbbel for mange eliteseriemålvakter med et solid skudd fra distanse. I tillegg har de en meget spennende linjespiller i Fride Stølen, som scoret imponerede 111 mål i opprykkssesongen.

Hvor ender Volda tilslutt på tabellen?
– Det som er meget kjedelig for Volda, er at deres viktige venstre bakspiller, Ingrid Rye, pådro seg en alvorlig kneskade forrige uke. Det hemmer utvilsomt Volda inn mot sesongen, som fort må på spillerjakt før seriestarten. Og det er få spillere tilgjengelig på denne tiden av året… Jeg spår en kamp for å overleve for Volda sin del.

Og ikke minst lurer vi på hvordan Oppsaljentene vil markere seg på banen nå i helgen?
– Vi gleder oss til en veldig spennende helg! Det å få måle oss mot eliteseriemotstand er helt perfekt. Jeg synes vi har jobbet godt etter Danmarksoppholdet, og fokuset på håndballøktene har vært å utvikle det kollektivet spillet vårt videre. Så håper vi på gode svar under helgens turnering – og da tror jeg vi kan spille jevnt med den motstanden vi møter.

Foto: Andreas K. Berge

Ta turen til Marikollhallen i helgen. Alle Oppsalvenner er velkomne!
Fredag 19/8 kl. 18:45 Aker-Oppsal
Lørdag 20/8 kl. 12:45 Oppsal-Volda
Søndag 21/8 Plasseringskamp