Fredrikstad Cup 2022 – Oppsal Håndball

Fredrikstad Cup 2022

Etter to år uten cup så var det klart for Fredrikstad Cup. Nedenfor finner du en kort oppsummering fra noen av lagene som deltok

G2008

En fantastisk helg for denne gjengen som vant finalen mot Ull-Kisa i B-sluttspillet

J2005

Oppsal J05 hadde sin avslutningstur før de skal inn i junioravdelingen.

Vi stilte med 2 lag og de fleste jentene var med på tur. Selv om de var det eldste laget, så er cup fortsatt cup og jentene hadde en flott pinsehelg.

Oppsal 2 hadde god innsats tross forutsetningene med en(to) bakspillere pga skader og forfall.. Tøff start mot Kråkerøy allerede fredag kveld, bedre utover i cupen, god stemning i laget selv med tap. Stolt av jentene som står i det gjennom alle kampene!

Oppsal 1 kom seg til finalen i A-sluttspillet, men veien dit var ikke uten innhold.

Kvartfinalen gikk til ekstraomgang, som fortsatt stod uavgjort etter full tid og dommerne gikk til «sudden death» som betyr at første målet vinner. Der skårer Våg 1 på straffe og vinner kampen. Det viser seg at dommerne gjør feil og det skulle vært spilt en ekstraomgang til. Det legges inn protest og vi får medhold og en ny ekstraomgang spilles. Denne ender også uavgjort, men i sudden death er det vi som avgjør og går til semifinale.

Semifinalen blir enda en thriller men vi vi skårer 3 sekunder før full tid i andre ekstra omgang.

Finalen går mot Storhamar som vi tapte mot i gruppespillet med 1 mål (etter en rå opphenting fra å ligge under 8-1 til å tape med 1 mål). Denne gangen er det jevnt hele veien, og ut i ekstra omganger igjen. I andre ekstraomgang går det ikke vår vei, men med 9 spillere (kun 3 bakspillere) så er det ikke annet en imponerende det jentene gjør. Vi er stolte over jentene og takker veldig for støtten og dere som heiet på oss!

J05 sitt eventyr er over, men nye minner skal lages i Rekrutt og Junior til høsten 😀

Resultater:

Oppsal 1

Vestby – Oppsal 1                                           9-13
Oppsal 1 – Våg 2                                             13-8
Storhamar blå – Oppsal 1                             12-11
1/8 finale
Lillestrøm 1 – Oppsal 1                                 11-22

Kvart
Oppsal 1 – Våg 1                                              24-23

Semi
Oppsal 1 – Storhamar Gul                            17-16

Finale
Oppsal 1 – Storhamar blå                            17-19

Jenter 2008 :

Fredag kl 15 reiste 14 spente jenter med buss fra Oppsal arena retning Fredrikstad. Første kamp skulle spilles allerede 19.27 samme kveld. Tap i første kamp. Vi møtte et sterkere lag. Tilbake på skolen ble det pizza og en liten bursdagsfeiring for en av jentene (Martine)

Lørdagens første kamp ble blåst i gang 12.13 i Glemmenhallen. Nok et tap, dette litt bitrere enn første. Turen gikk så til Kongsten hvor jentene koste seg i sola. Mye latter, mye glede, tøffe jenter som utfordret både tyngdekraft og høydeskrekk på tivoli. 

Turneringens første utekamp stod for tur 16.26 på Kongstens bane 53. Endelig en seier. Jentene gikk til middag med god stemning som ble tatt med videre på konserten lørdag kveld. 

Søndagen startet med sen kamp kl 15.37 på Merkur. Jentene reiste før kamp for å spane på kommende motstand. Det viste seg å være nok en tøff motstander. Ettmålstap for et sterkt lag var vi meget fornøyde med. Jentene stod sterkere sammen i forsvar og skapte mange gode sjanser. En veldig artig kamp. 

Første kamp i B sluttspillet ble avholdt kl 18.20 samme kveld. Det ble en grei seier. Målvaktsspillet var spesielt godt denne kampen og jentene fungerte i alle posisjoner. 

Tidlig i seng søndag kveld da vi skulle med første buss 6.35 mandag morgen. 

Det viste seg at vi ikke var helt våkne og dermed var cupen over i 1/8 finalen for vår del. Litt tårer og frustrasjon, men alt i alt har vi hatt en strålende cuphelg. Vi har sett mange Oppsalkamper, vi har sunget, spist godis, sovet dårlig og vært masse sammen. Vi gleder oss allerede enormt til neste år.

J2007:

J07 stilte med 2 lag i Fredrikstad, 23 spillere , hvorav en spiller spilte sine første håndballkamper noensinne. Det ene laget kom til semifinalen i B sluttspillet og tapte knepent med et mål i forlenget spilletid, det andre røk ut tidlig i B sluttspillet.

J2009

Vi hadde med 2 lag i årets cup! Begge lagene spilte 5 veldig gode kamper hver seg. Oppsal blå endte opp med 3 seiere og 2 marginale tap og Oppsal rød endte opp med 2 seiere, 2 marginale tap og 1 uavgjort. Dette er siste året uten sluttspill – og jentene ser allerede frem til neste år med sluttspill!

Dette var en cup som gjorde veldig godt for samholdet i laget etter coronaen, da det er første cup med overnatting! Alle 19 dro på konsert og var superfornøyde. Så i tillegg til at alle gjorde en flott sportslig prestasjon, var det sosiale vel så viktig!

G2009

G2009 hadde en super helg i Fredrikstad. Vi målte krefter med Strømsgodset, Frogner, Ullern, Elverum og Haslum. Det var en spent gjeng som entret banen mot Strømsgodset, men gutta holdt nervene under kontroll og vant komfortabelt. Vi fikk bank av Frogner sist vi møttes i serien, men i Fredrikstad var det ingen tvil. Oppsal G2009 spilte kanskje sin beste kamp noen gang, og viste at bygutta holder mål. Det ble en batalje mot Ullern og uavgjort var et godt resultat for begge lag.  

Med konsert og mange inntrykk var det en noe utladet gjeng som møtte Elverum. Men gutta klarte å omstille seg og leverte. Det skulle bli første gangen Cato vant over et Elverums lag og det smakte godt for alle. I siste kamp mot Haslum møtte vi et svært godt lag, men i ekte Oppsal ånd gratulerte vi dem med en velfortjent seier.  

Alt i alt en fantastisk helg for G2009. God stemning på og utenfor banen!  

J2010

Fra j2010 var det 22 forventningsfulle jenter som igjen dro på Fredrikstad Cup etter alt for lang pause siden sist. For mange av de var det også første gang på overnattingscup.

Vi stilte med to lag og de spilte begge 3 kamper på Merkur på lørdagen og 2 kamper på Kongsten på søndagen. Mye bra håndball i alle kampene, vi vant noen kamper og tapte noen men alt i alt er vi veldig fornøyde med alle våre kamper.

Så er jo Fredrikstad Cup også så mye mer enn bare resultater og kamper, jentene har kost seg på skolen med felles aktiviteter i fantastisk sommervær, blitt litt bedre kjent med hverandre og de andre lagene i Oppsal. De har vært på konsert og låst inn trenerne sine i bur på Fangene på fortet, spilt sumohåndball og mye annet.

Helgen innfridde så til de grader! 

J2011

J2011 hadde sin første tur til Fredrikstad cup i år, og for en tur det ble! Vi har kost oss alle sammen. Spillere, trenere og foresatte 🙂 

Vi hadde to lag påmeldt som til sammen spilte ti kamper. Fokuset for oss var å ha det gøy, spille håndball så godt vi kan og ha fokus på laget vårt. Resultatmessig gikk det vel sånn passe, men det bryr vi oss ikke om. Jentene har kost seg sammen alle sammen med håndballkamp mot noen av gutta på G2011 på skolen fredag (som de organiserte selv), lek og moro, konsert på lørdag og tivoli og bading på søndag. Det ble totalt så vellykket det kunne bli! Nå gleder vi oss til neste år ;).

G2010

Etter 3 års venting og planlegging var det en superklar gjeng som satte seg på bussen fredag ettermiddag. Dette var guttas første overnattingscup og fredag kveld var Begby skole et mer enn nok stort univers som skulle utforskes. Gutta på sovesal 7 fant seg fort til rette og fylte batteriene med lokale kioskvarer og pizza. Ekstra hyggelig var det også med uformell, sosial håndballmatching på tvers av alder og kjønn med andre lag fra Oppsal.

Det ble 5 kamper, hvorav 3 seire og med en målforskjell på 30-25! Med de fantastiske rammene rundt var spill på kunstgress ute helt ypperlig. Storseier over Ullern inne i siste kamp var en perfekt avslutning!

Vi er ikke mange, men sammen er vi krutt!!

Neste års tur planlegges allerede og som det ble sagt: » Kan ikke tenke meg et liv uten håndball og laget er som en familie»!!

Takk for oss, Fredrikstad!!

Artikkelen vil bli oppdatert så fort flere reisebrev mottas .