Henrik Wilhelmsen i spissen for et veldig spennende trenerteam. – Oppsal Håndball

Henrik Wilhelmsen i spissen for et veldig spennende trenerteam.

Det er med stor glede at vi kan presentere tre nye ansikter i trenerteamet for kommende sesong. Henrik Wilhelmsen går inn som hovedtrener og får med seg Vigdis Holmeset som assistenttrener og Linn Jørum Sulland som fysisktrener sammen med Peter Cederholm og Scandinavian Top Team.

Med det nye spennende teamet på plass, så har Oppsal et klart mål om å bli en toppklubb i Norge!

Styreleder Cato Tangen har følgende kommentarer til signeringene: «Vi er ekstremt stolte av de signeringene som i dag ble offentliggjort. Vi har jobbet godt med denne prosessen de siste ukene, og jeg er utrolig glad for å få inn denne ekspertisen i klubben vår. Henrik , Vigdis og Linn bringer med seg en fantastisk kombinasjon av erfaring fra det å bygge lag , utvikling av unge spillere , trener og spillererfaring fra nasjonal og internasjonal håndball, samt en unik kunnskap om norsk håndball. Henrik og Vigdis kommer senest fra en fantastisk jobb i Aker. De har utviklet toppspillere på løpende bånd, og nå får Oppsal glede av den kompetansen! Begge har i tillegg EHF Master Coach som er den høyeste utdannelsen i håndballen.

Linn vil være den største profilen som noen gang har vært ansatt i Oppsal håndballen med sin fantastiske spillerkarriere. I tillegg har hun en solid utdanning innen ernæring og fysisk trening som vi vil nyte godt av.

Det er forankret i styret at målet til Oppsal nå er å bli en topp-4 klubb i Norge innen 2025 uavhengig av hvordan denne sesongen ender. I tillegg ønsker vi å være best i Norge på utvikling av unge spillere, og med den plattformen vi nå bygger mener vi der er realistisk! Vi skal jobbe godt på alle fronter for å få til dette! Henrik og Vigdis overtar den rollen som tidligere sportslig leder har hatt, og vil i tillegg til å ha ansvar for den daglige driften av elitelaget også ha det overordnende ansvaret for det sportslige i Oppsal håndball. Det blir dannet en større arbeidsgruppe rundt elitesatsingen som skal sørge for å øke profesjonaliteten på alle felt. Målsetningen er å doble budsjettet i løpet av en 3-års periode så vi skal være konkurransedyktig mot topp 4 lagene i Norge.»

Henrik Wilhelmsen

Henrik Wilhelmsen sier følgende om sitt nye oppdrag:

«Jeg har fått et veldig godt inntrykk av klubben under dialogen vi har hatt de siste ukene. Jeg har virkelig lyst til å være med å skape en toppklubb i Oslo, og jeg mener Oppsal har de største forutsetningene for å oppnå dette.

Vigdis og jeg kjenner hverandre godt fra før og vi utfyller hverandre på en veldig god måte.Så jeg er strålende fornøyd med at vi skal jobbe sammen de nærmeste årene. Når vi i tillegg får med oss Linn og Peter så har jeg tro på at vi skal bli et solid team .

Oppsal har fine fasiliteter, en god administrasjon, solid økonomi og en håndballinteresse som vi virkelig skal få glede av i årene som kommer! Også er jeg utrolig glad for å jobbe tett med en administrasjon og et styret som virkelig har lyst til å få til dette. Vi skal skape tette bånd mellom de yngre lagene i Oppsal og elitesatsingen på toppen, og en rød tråd i hele måten å skape toppspillere på fra 13 år og oppover! Jeg tror denne satsingen skal bli et løft for hele klubben».

Linn J. Sulland

En av de mestvinnende håndballspillerne i Norge gjennom tidende er Linn Jørum Sulland. Hun har vunnet alt som går ann å vinne som håndballspiller både som klubbspiller og landslagsspiller. (OL gull, VM gull, EM gull, CL gull, NM gull og seriemester). Nå er vi utrolig stolte over at hun er klar for Oppsal håndball.

Linn vil bidra rundt den fysiske treningen i Oppsal fra 13 år og oppover, samt være en del av Scandinavian Top Team og jobbe tett rundt den fysiske treningen til elite og rekrutt.

Hvorfor valgte du Oppsal?

«Jeg har selv vunnet Champions League med Larvik og Vipers, og nå er det 18 år siden sist en Osloklubb tok medalje i eliteserien (Nordstrand). Jeg har lyst til å være med å bidra til at min hjemby igjen får et lag som kan være med i toppen. Jeg har hatt en veldig god dialog med klubben, Vigdis og Henrik og dette prosjektet har jeg virkelig stor tro på og har lyst til å være en del av!»

Også ryktes det om en avtale du har med flere av de store norske profilene i utlandet?

«Hehe….. Ja, det er ingen hemmelighet at mange av landslagsspillerne ønsker å bosette seg i Oslo-området når profflivet i utlandet er ferdig. Så jeg har sagt at jeg skal gjøre det jeg kan for å bidra til at Oppsal er i posisjon sportslig og økonomisk til å ta i mot noen profiler når OL i 2024 er ferdig. «

Vi ønsker Henrik, Vigdis og Linn hjertelig velkommen til Oppsal håndball og ser frem til et godt samarbeid.