Fra Oppsal til Tyskland – Oppsal Håndball
Foto: Annick Nielsen

Fra Oppsal til Tyskland

Frida Nåmo Rønning har signert med Borussia Dortmund og har reist til ny klubb. Vi fikk en rask prat med henne før avreise:

Kan du gi en kort oppsummering av din tid i Oppsal, fra oppstart på Håndballskolen via skader til i dag.

Jeg startet å spille håndball i Oppsal når jeg var 6 år, et år for tidlig men det fikk jeg lov til da min mor steppet inn som trener sammen med Randi og Elisabeth. En trygg og god start, videre fikk jeg oppleve mye glede og morro med jenter96, som vinnere av PW, NordenCup og mye annet. Så gikk turen videre til damelaget, hvor jeg fikk spilt med ekstremt flinke spillere og ble trent av ekstremt gode trenere. Dessverre etter to sesonger ble jeg korsbåndskaden x2 noe som satt en stopper for håndballen. Med stor tålmodighet og fantastiske mennesker rundt meg fikk jeg også endelig delta igjen. Så har jeg vært så heldig at jeg får lov til å oppleve barndomsdrømmen med spill i utlandet, og det må jeg takke Oppsal for. 

Er det noe du husker spesielt, som har vært viktig for utviklingen din?

Når jeg var 16 så ble jeg tatt opp i A lagstroppen til Oppsal, der utviklet jeg meg mye. Du møter større og sterkere damer noe som gjorde at man måtte trene godt og hardt. Samtidig som jeg fikk mye tillit av de rundt meg når jeg var såpass ung som også gjorde at jeg følte mestringsfølelse på banen.

Hvilke tanker sitter du igjen med etter tiden din her?

Tankene min etter min tid i Oppsal er at jeg har lært ekstremt mye, møtt mange fantastiske mennesker, lagvenninner som har blitt venner for livet og ikke minst det å være tålmodig. Noe Oppsal også har vært med meg med tanke på mine skader.

Hva har betydd mest for deg i Oppsal?

Det som har betydd mest for meg er nok alle de frivillige som gjør en stor jobb for at Oppsal skal prestere. Alle trenere som har hatt troen på meg og at Oppsal som lag støtter hverandre på godt og vondt. Det er trygt å være i Oppsal, noe jeg unner alle å oppleve.