Vår rekrutt trener Lovis Tönnies vender nesa nordover, og hjem! – Oppsal Håndball
Foto: Annick Nielsen

Vår rekrutt trener Lovis Tönnies vender nesa nordover, og hjem!

Lovis har vært hos oss ett år, og har nå fått et tilbud nærmere hjemtraktene sine som han har valgt å takke ja til. Det betyr at han forlater oss, og vi har derfor tatt en liten prat med ham. 

Lovis, hvor kom fra da du gikk til oss i Oppsal?

Jeg kom til Oppsal etter flere sesonger i Vålerenga, hvor jeg jobbet hovedsakelig med ungdomshåndball, men også litt inn mot seniorhåndballen i klubben. Etter en fin tid i Vålerenga følte jeg at det for meg personlig var riktig å ta et nytt steg for å videreutvikle meg som trener, til en klubb som også har elitesatsing. Da Oppsal kom på banen med tilbud om å jobbe med rekruttlaget, var dette en fin mulighet til å ta det neste steget.

Hvordan har tiden din i Oppsal vært og hvilket inntrykk at du gjort om klubben i dette heller spesielle året?

Jeg har et veldig godt inntrykk av klubben, og ikke minst av menneskene som jobber i klubben. Det er ikke til å legge skjul på at pandemien har skapt visse begrensninger, som vi alle gjerne skulle vært foruten, men det har også gitt mulighet til å utvikle seg på andre områder og tenke litt annerledes. I rekruttgruppen har jeg jobbet sammen med Ståle, som har vært en god diskusjonspartner, og ikke minst med en spennende gruppe spillere. Spillerne kan ikke få nok ros for måten de har fremstått på i en vanskelig og uforutsigbar situasjon, hvor det har vært begrenset med kampaktivitet, som er det morsomste vi holder på med. I tillegg har enkelte tatt steget fra rekruttspillere, til å bli en del av elitestallen, og det å se spillere nå noen personlige målsettinger er alltid en glede. Det har også blitt gjort en rekke tiltak for å heve nivået i klubben ytterligere, både sportslig og organisatorisk, og det lover veldig godt for Oppsal sine ambisjoner i et mer langsiktig perspektiv.

Hva var årsaken til at du valgte å komme til Oppsal – og hva gjør at du nå velger å forlate oss?

Som sagt kom jeg til Oppsal for å videreutvikle meg som trener, og planen var jo i utgangspunktet å være her lenger enn den ene sesongen. Nå har det seg sånn at jeg er ferdig med masterutdanningen min i Oslo, og når det da dukket opp en spennende mulighet til å jobbe med håndball 100%, så er det en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Avgjørelsen tar først og fremst utgangspunkt i hva jeg på det nåværende tidspunktet anser for å være riktig og viktig for min egen utvikling, både sportslig og personlig, og hvordan jeg skal utvikle meg over tid. 

Jeg er jo fra Lofoten, så at jobben er i Bodø gjør jo at jeg kommer litt nærmere familien og hjemstedet. Samtidig har jeg familie i Tromsø, og gleder meg til å forhåpentligvis få tilbrakt mer tid med dem i tiden som kommer. Det er absolutt betydningsfullt, og noe jeg ser frem til. Samtidig er det spennende å bidra til å videreutvikle håndballmiljøet i Nord-Norge, et miljø jeg selv har mange av erfaringene mine fra, og er oppvokst i.

Hvordan ser din sommer ut?

Planene for sommeren er ikke helt spikret enda. Først og fremst skal jeg flytte, så får vi se nøyaktig når det blir. Ellers blir det en tur hjem til Lofoten, for å tilbringe litt tid med familie og venner, og nyte nordnorsk natur! Det har vært et veldig hektisk år, så hovedmålet er å lade batteriene litt.

Hva har gjort mest inntrykk på deg i tiden i Oppsal?

Det som har gjort mest inntrykk på meg er menneskene jeg har møtt, uten tvil. Samtidig har det vært viktig lærdom i å se hvor mye som kreves for å drive en profesjonell organisasjon fremover. Det som skjer på gulvet er en ting, noe helt annet er det som foregår i kulissene, og hvilke personer man som klubb har i viktige funksjoner som ikke er direkte knyttet til trening og kamp. Der er Oppsal godt besatt for fremtiden, og jeg gleder meg til å se om klubben utvikler seg i tråd med de ambisjonene og målsettingene som er satt. Dette gjelder ikke bare for elitesatsingen, men også for breddeavdelingen, hvor jeg håper Oppsal kan utnytte de forutsetningene som er til stede. Det er kanskje det jeg har savnet mest som følge av pandemien, å også kunne knytte sterkere bånd mellom topp og bredde, som i praksis er gjensidig avhengig av hverandre.

Vi takker Lovis for tiden hos oss, ønsker ham lykke til videre – og ikke minst en riktig god sommer!