Synne Wikstrøm (22) trives godt i Oppsal og har signert for to år! – Oppsal Håndball
Foto: Annick Nielsen

Synne Wikstrøm (22) trives godt i Oppsal og har signert for to år!

Synne går nå inn i sin fjerde sesong for Oppsal, og vi gleder oss til igjen å se den glade, sprudlende jenta på banen i neste sesong. Vi tok en prat med Synne for å bli enda bedre kjent med henne.

Jeg er ei jente på 22 år som opprinnelig kommer fra Asker, men som har bodd mesteparten av livet mitt i Hamar. Når noen spør om hvor jeg er fra svarer jeg alltid sistnevnte by, siden det er der jeg har blitt formet som person. I tillegg bor en stor del av omgangskretsen og familien der. Håndballkarrieren min startet også i Hamar og Storhamar. Da jeg var 13 år ønsket jeg å bytte idrett fra turn til håndball, i og med at noen venninner av meg spilte for klubben og jeg synes at det så gøy ut. Selvfølgelig var det også stas at klubben hadde et elitelag og forbilder å se opp til. Litt rart kanskje å starte på en helt ny idrett når man er tenåring, men jeg lærte raskt spillet og har vært veldig treningsvillig fra ung alder. Heldig var jeg også som kastet med venstrearmen, noe som alltid har falt meg naturlig selv om jeg skriver med høyre. Takker genene mine for den!

Hvorfor valgte du Oppsal?
Håndball og trening har alltid vært en stor del av livet mitt, og jeg ønsket å satse på dette ved siden av studiene mine etter videregående skolegang. Av det inntrykket jeg hadde fått av Oppsal som lag synes jeg det virket som et godt og seriøst treningsmiljø som kunne være en fin arena for spillerutvikling. Jeg husker fra ulike ungdomsturneringer og nasjonale serier at lag fra Oslo har vært harde motstandere, noe som for meg tilsier dyktige trenere og seriøse utøvere. Da jeg fikk muligheten til å prøvespille for klubben og tilbud om kontrakt tok det ikke lange tiden før jeg bestemte meg for å spille neste sesong for Oppsal.

Foto: Svein Finneide

Forventninger
Tett og god oppfølging av dyktige trenere og apparatet rundt, som kan hjelpe utøverne og laget til å ta store steg på håndballbanen. I tillegg synes jeg det er viktig å møte hverandre med respekt og vennlighet utenfor banen for en bedre gruppedynamikk. Jeg forventer også at man tar imot nye spillere til klubben med åpenhet og et ønske om å bli kjent med denne personen, slik at utøverne føler seg trygge og tatt godt imot.

Hva er dine styrker på banen?
Jeg gir alt og hjelper til så godt jeg kan å få laget til å være «på». I tillegg er jeg nokså sterk og spenstig, og jobber hele tiden med å utvikle fysikken og skuddreportoaret mitt.  

Jeg er en strukturert, ambisiøs og utadvendt person som ønsker å utvikle meg for å bli en bedre håndball- og lagspiller. I tillegg ønsker jeg å være en positiv bidragsyter og heie på de andre for at de skal prestere best mulig.

Synne har de siste sesongene slitt en del med skader, men hele tiden jobbet hardt for å komme tilbake. Hun har taklet det på en veldig god måte og også bidratt på mange andre områder i klubben. Synne jobber godt med utvikling av nye skuddvarianter og vi liker at hun tør bruke dette aktivt i trening og kamp.  I løpet av sesongen har hun vært en del med på a-lagstreninger og er allerede en del av miljøet, og når vi nå hadde behov for en høyrekant til inn i stallen passet det godt å trekke henne permanent inn i stallen.

Trener Stian Bjermeland

Hvilke ambisjoner har du som håndballspiller?
Bli den beste utgaven av meg selv og prøve å bli så god som mulig. Jeg ønsker å se resultater av den treninga man legger bak seg og føle at man hele tiden utvikler seg til å bli bedre rusta både fysisk, teknisk og taktisk. Vi får vente å se hvor langt det kan ta meg, men det ser i hvert fall ut til å funke så langt!

Jobber som hallvakt i Oppsal Arena
Ved siden av håndballen har jeg også vært heldig å få jobb i Oppsal Håndball. I fjor sommer ledet jeg (og Vilde Finneide) en sommercamp for Oppsal der barn kunne prøve ut 5 forskjellige idretter, med flinke instruktører i hver sin sport. Campen varte i to uker og var en suksess for både store og små. Etter dette fikk jeg tilbud om å jobbe fast for klubben. En dag i uka eller ved behov jobber jeg som hallvakt der jeg blant annet har ansvar for sikkerheten rundt og at folk opprettholder smittevernsregler nå som det er pandemi. Som fulltidsstudent ved siden av passer det perfekt at jeg kan utnytte tiden min til å både studere litt når jeg har tid til det på jobb, og ellers har en kort vei til trening. I tillegg synes jeg det er ekstra hyggelig når man blir kjent med både trenere og utøvere fra alle idrettene i hallen, de som jeg kanskje aldri hadde slått av en prat med ellers. Jeg er blitt veldig glad i jobben min og alle de flotte menneskene jeg møter i arbeidstiden!