Serien avsluttes ved halvspilt serie – Oppsal skal spille kvalik – Oppsal Håndball
Foto: Annick Nielsen

Serien avsluttes ved halvspilt serie – Oppsal skal spille kvalik

I dag ble det klart at Håndballforbundet har vedtatt at tabellen ved halvspilt serie skal legges til grunn for sluttplasseringene i Rema 1000-ligaen kvinner og 1. divisjon kvinner.

Det betyr at alle lagene skal spille mot hverandre én gang, og at dersom lag har møtt hverandre to ganger strykes den andre kampen og kun den første kampen som ble spilt teller på tabellen. For Oppsal betyr det at vi mister våre to poeng mot Tertnes og et poeng fra Flintkampen.

Oppsal har spilt halvspilt serie, og har dermed ingen seriekamper igjen, men må spille kvalik.

Lagene som etter halvspilt serie er rangert som nummer 11, 12 og 13 i REMA 1000-ligaen kvinner, samt lag nummer 2, 3 og 4 i 1. divisjon kvinner, skal spille kvalifisering om en ekstra plass i REMA 1000-ligaen. Hvem som blir Oppsals motstander i kvaliken avhenger av hvordan utfallet blir i de resterende kampene i REMA 1000-ligaen og 1 divisjon for å få fullført halv serie. 

Håndballpresident Kåre Geir Lio forteller på NHF sine sider: -Vi står i en tid hvor godt over en tredjedel av alle topphåndballklubbene ikke en gang kan trene sammen. Vi vet ikke når retningslinjene tillater gjenåpning, og lagene må også få en treningsperiode før kampaktivitet. Vi legger til grunn at denne perioden må være på omtrent fire uker for hvert lag.

I disse tider tar NHF noen forbehold.

– Dersom det ikke åpnes for normal trening igjen fra 12. april, vil Forbundsstyret gjøre en ny vurdering av situasjonen. Basert på de tilbakemeldingene vi har fått etter en god dialog med samtlige klubber, og deres organisasjon Norsk Topphåndball, er forbundsstyret uansett samstemt om at det ikke er riktig å sette en sluttstrek for sesongen her og nå. Dersom hallene åpner igjen i løpet av april, og myndighetene tillater kampgjennomføring, vil det være mulig å spille mye god topphåndball før sommerferien, sier Lio.

Les mer på Norsk Topphåndball sine hjemmesiderDette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png