Talentfabrikken Oppsal sender tre spillere til dansk eliteserie – Oppsal Håndball
Foto: Svein Finneide

Talentfabrikken Oppsal sender tre spillere til dansk eliteserie

Oppsal Håndball har sendt en rekke spillere til proffspill i utlandet de siste årene. Kommende sesong skal Eli Marie Raasok, Eira Aune og Thea Imani Sturludottir spille i dansk eliteserie.

Raasok og Aune skal fortsette å spille sammen i Silkeborg-Voel, mens Sturludottir skal spille i Aarhus, hvor hun blir lagvenninne med Oppsal-kjenning June Bøttger.

Foto: Svein Finneide

Eli Marie Raasok spilte for Oppsal for første gang i 2015. Da var hun junior og svært delaktig da Oppsal gikk til topps i Lerøy-serien. Samtidig gjorde hun sakene sine svært godt da hun fikk sjansen mot Larvik i eliteserien, så godt at hun ble kåret til banens beste da førstekeeper Marie Sundfør Tømmerbakke var skadet.

Raasok hadde et par sesonger i Fjellhammer i første divisjon, men så kom hun tilbake, og de to siste sesongene har hun virkelig fått vise hva hun er god for.

– Tiden min i Oppsal har enkelt og greit vært helt strålende. Det har vært noe opp og ned håndballmessig gjennom årene, men for min egen del var de to siste årene gull verdt. Jeg fikk mye tillit og en rolle med mye ansvar, og jeg føler jeg har utviklet meg mye både som håndballspiller og som person, sier Raasok.

Årets spiller

Denne sesongen ble hun banens beste hele fem ganger, samme antall som Eira Aune. Prestasjonene førte også til at Raasok ble kåret til årets seniorspiller på Oppsals årsmøte tidligere i mars.

– Det er selvfølgelig noen enkeltkamper og gode prestasjoner som jeg ikke kommer til å glemme, men det jeg kommer til å huske aller mest er alle de gode bekjentskapene og vennene jeg har fått gjennom å spille håndball i Oppsal. Jeg ønsker alle i klubben, både spillere og de som jobber rundt oss i klubben, masse lykke til videre. Kanskje vi en gang sees igjen, sier Raasok, som setter lærerstudiene på vent når hun skal forfølge proffdrømmen i Danmark.

– Veien videre blir noe helt annet enn det jeg er vant med. Jeg ser frem til å kunne fokusere fullt og helt på håndballen og leve ut en av drømmene mine, så håper jeg at det blir bra, sier Raasok.

Klubbene sto i kø

Foto: Svein Finneide

I Silkeborg får hun følge av venninnen Eira Aune. Aune og Raasok var sammen på Oppsals Lerøy-serielag, før de dro sammen til Fjellhammer. Siden 2017 har de vært i Oppsal.

Aune fikk denne sesongen amputert av skader, men før jul viste hun hvor god hun kan være. Det var ikke ufortjent at hun tok juleferie på toppscorertoppen i REMA1000-ligaen. Det er ingen tvil om at hun har fått utviklet seg maksimalt i Oppsal.

– Jeg har stortrivdes i Oppsal, en godt drevet klubb som har vært med på å forme meg til den spilleren og personen jeg er i dag. Jeg har fått gleden av å være med å trene flere av Oppsals yngre jentelag og er sikker på at klubben vil få mange gode talenter i fremtiden, sier hun, før hun mimrer tilbake da hun først ble tatt opp på laget.

– Selv ble jeg tatt inn i varmen under ledelse av Børge (Brown), som hadde stor tro på meg. Han pushet meg til å ta mer ansvar og vise mer av meg selv. Videre hadde jeg to gode år med Endre (B. Fintland) som trener, hvor jeg etter hvert fikk et stort ansvar. Dette føler jeg er noe som har gjort at jeg har vokst som spiller og tatt store steg. Alt i alt har Oppsal vært et bra sted for meg å være, alt fra dyktige trenere, Kristin og Cathrine på kontoret, Grethe, Oddbjørn og ikke minst fantastisk gode lagvenninner. Jeg kommer til å savne hele gjengen så utrolig mye og ønsker alle lykke til uansett hvor de måtte havne, fortsetter hun.

Aune har mange minner fra sin tid i Oppsal, og noen personer hun ikke vil gi slipp på.

– Det er mange gode minner å løfte frem, som Lerøy gull, to cupfinaler i Oslo Spektrum NM-jenter 20 som endte med et gull og et sølv, sammen med mange andre gode prestasjoner i norsk eliteserie.  Jeg vil spesielt løfte frem Grethe, «super» Oddbjørn og Roger Gabrielsen som har betydd ekstremt mye for min trivsel og hverdag i Oppsal Arena. Dette er personer som kan lyse opp et hvert rom de går inn i og sender kun ut positivitet og glede. Hvis jeg kunne fått bestemme hadde jeg pakket med meg alle tre i kofferten til Danmark, sier hun.

Klubbene sto i kø for å sikre seg bakspilleren, men valget falt på Silkeborg.

– Jeg håper Danmark vil bli bra for meg! Jeg er spent og gleder meg til å starte på «eventyret» der nede sammen med Eli. Danmark er et steg opp fra norsk eliteserie, hvor både tempo og kvalitet er høyere. Jeg ser frem til nye utfordringer og håper å ta nye steg som spiller. Så får vi se hva fremtiden bringer. Kanskje det ikke er siste gang dere ser meg i blå oppsaldrakt, sier Aune.

Var på månedens lag

Foto: Svein Finneide

Sistemann ut er Thea Imani Sturludottir. Den islandske høyrebacken kom inn som et friskt pust i Oppsal og REMA1000-ligaen fra Volda i 1. divisjon, og kom på månedens lag i serien på første forsøk. Etter et år i Oppsal tar hun steget videre til Aarhus.

– Jeg har hatt en veldig morsom tid med å spille i Oppsal, sammen med energiske lagvenninner. Jeg har lært mye denne sesongen i toppserien, og jeg føler at jeg har utviklet meg som spiller. Endre var veldig engasjert som trener for oss. Det var synd at sesongen endte som den gjorde, at vi ikke fikk spille sesongens siste kamp og at jeg fikk fullføre sesongen med jentene som jeg har blitt veldig godt kjent med, sier Sturludottir.

– Etter tre år i Norge gleder jeg meg til å flytte til Danmark og spille i toppserien der. Jeg gleder meg til å få nye utfordringer, og finne meg til rette i den danske ligaen, fortsetter hun.

Her blir hun lagvenninne med tidligere Oppsal-spiller June Bøttger.