Når Alexander er på håndballkamp, er hele familien med. Nå trener han alene for å bli like god som forbildet. – Oppsal Håndball

Når Alexander er på håndballkamp, er hele familien med. Nå trener han alene for å bli like god som forbildet.

Alexander H. Almaas (14) kommer fra en håndballfamilie. Derfor er det kjipt nå som han ikke får være med lagkameratene og spille håndball selv.

Almaas spiller på Oppsals G06-lag, som også har med noen spillere fra 05-årgangen. Han hadde gledet seg til å dra på cuper, som nå ikke blir noe av på grunn av koronaviruset.

– Det blir ikke så mange cuper denne sesongen. Men før det ble stoppet hadde vi vunnet noen, og tapt noen. I tillegg hadde vi morsomme treninger og andre arrangementer, forklarer Almaas.

14-åringen synes det er synd at håndballtreningene nå er satt på vent.

– Det er kjipt. Fordi vi har et veldig bra miljø. Vi er rundt 20 stykker fra forskjellige skoler, sier Almaas.

Spiller også fotball

Selv går han på Skøyenåsen skole. Der spiller fem elever på åttende trinn håndball. Nå er det lenger mellom hver gang han ser gutta på laget.

– Jeg er mest hjemme. Men det hender jeg er med dem som bor i nærområdet. Jeg er mindre med dem som bor lenger unna, sier han.

Almaas har også drevet med mange andre ting enn håndball, men nå spiller han fotball på siden. Det har han planer om å fortsette med.

– Det er mye av det samme. Det er kondisjon, lagspill og pasninger. Eneste forskjellen er at man bruker beina, og ikke hendene, forklarer 14-åringen.

Men det er håndball han virkelig har lyst til å satse på.

– Målet er å bli veldig god. Kanskje spille for noen bra klubber, sier Almaas.

– Hvem er forbildet?

– Sander Sagosen er en fin mann å se opp til, svarer han raskt.

Trener kastearmen med familien

Almaas tilbringer også en del tid med å se Oppsals REMA1000-ligalag.

– De er gode, og det er morsomt å se på, sier Almaas.

Og når det er kamp, ja, da blir hele familien med.

– Jeg har en storesøster som har spilt. Og en lillebror som spiller håndball. Når det er kamp i Oppsal Arena, så er hele familien med. Det blir en familieaktivitet, sier Almaas.

Derfor er det også hjelp å få fra familien hvis han skulle trenge en partner å kaste med i hagen.

– Jeg trener fire ganger i uken. Hvis mamma og pappa blir med det på, så kaster vi, hvis ikke kan jeg kaste med søsteren min også. Ellers prøver jeg å trene en spenstøkt, en med kondisjon og to sykkeløkter med styrke, sier Almaas.