For mange bedrifter og arbeidstakere er det koronakrise. Da kan Connecto komme til unnsetning. – Oppsal Håndball
Foto: Connecto

For mange bedrifter og arbeidstakere er det koronakrise. Da kan Connecto komme til unnsetning.

For Connecto Bedriftsmegling er ikke krisen koronaviruset fører til for arbeidsmarkedet noe ukjent. De er eksperter på å håndtere kriser for bedrifter.

«Næringsliv i krise» er en hyppig brukt overskrift i mediene etter at koronaviruset for alvor satte sitt preg på det norske samfunnet.

Et sted bedriftseiere da kan gå til for å få hjelp, er Oppsals samarbeidspartner på andre året, Connecto Bedriftsmegling.

Ifølge daglig leder, Micke Bernakiewicz, har de allerede løst et kriseoppdrag i år.

– Det er bare å kontakte oss hvis man er usikker eller har kommet dit at man må gjøre noe. Vi har allerede løst kriseoppdrag i år. Da fant vi en ekstern person som hadde kompetanse en eier manglet, og som kom inn og reddet bedriften, sier Bernakiewicz.

Connecto har nemlig to spesialiteter: De bistår bedriftseiere med å finne enten ny eier eller en partner.

– Sagt på en annen måte, vi blir et verktøy for dagens eier for å se hvilke muligheter som finnes, som gjør at bedriften kan nå sitt fulle potensial, sier Bernakiewicz.

– Skaper muligheter

Den daglige lederen trekker frem at en situasjon som den vi nå er inne i, skaper usikkerhet. Men det er ikke det eneste den skaper.

– Den skaper også muligheter, for noen kan det være å finne ut hvilke eksterne muligheter det finnes for å videreutvikle, mens det for andre handler om å finne eksterne eiere som har kapital til å gjøre et kjøp, forklarer han.

Det er ikke bare bedriftseiere som kan benytte seg av deres tjenester. Firmaet er også der for deg hvis du er på utkikk å kjøpe deg ditt eget, lille firma.

– I dag er den største arbeidsledigheten på Frogner. Mange er konsulenter, og er kontorrotter som jeg er. Det er mange som jobber i bedrifter i dag, som har en drøm å starte noe eget. Da kan man i stedet kjøpe en bedrift. Da slipper man gründertilværelsen, hvor man vet at de første tre-fire årene er usikre. Man kan kutte den ut perioden, og heller kjøpe en bedrift, som kan være liten. Vi har en database, hvor man kan holde seg oppdatert når vi har noen ting på gang, forklarer han.

I så fall er det bare å ta kontakt for en uforpliktende prat.

– Er det noen som ønsker å diskutere noe, så er det bare å ta en telefon, forsikrer Bernakiewicz.

Hardtskytende håndballspiller

Men hvordan ble Connecto en samarbeidspartner for Oppsal? Det startet med at Oppsals daglig leder, Kristin M. Vernan, samarbeidet med Connecto i forbindelse med noen spennende prosjekter hun hadde gående med sin bedrift.

– Hun er veldig flink og drar folk inn i sin håndballklubb. Hun er en utrolig flink, sier Bernakiewicz, som også forteller om det han kaller en heller kort håndballkarriere.

– Jeg var veldig treg, men jeg hadde et veldig hardt skudd da jeg spilte håndball på videregående. Jeg var ikke god, utenom at jeg skjøt hardt. Håndballen fungerte også som et termometer for meg. Hvis jeg følte meg dårlig, men ville på trening, så var jeg ikke syk. Men hvis jeg faktisk ikke hadde lyst til å dra på trening, da var jeg virkelig syk. Jeg synes det var utrolig gøy med håndball på videregående.

Bernakiewicz har også vært leder i Oslo Idrettslag Svømming da han hadde en datter som svømte aktivt. Han synes det er viktig å gi tilbake til samfunnet når man kan.

– Jeg synes det er viktig. Jeg har ikke gjort noe for Oppsal Håndball utover å være sponsor, men å få gjort noe lite som det, det føles bra, sier han.