14-åringen så sitt store forbilde – noen måneder senere fikk han overraskende hederspris – Oppsal Håndball

14-åringen så sitt store forbilde – noen måneder senere fikk han overraskende hederspris

For Oppsals lovende Mats Tollefsen (14) fører situasjonen med koronaviruset til særlig én bekymring: Om han kan konfirmeres.

Tollefsen, midtback på Oppsals G14-lag, har vært en av lagets mest fremtredende spillere denne sesongen. Laget har kun tapt to av åtte kamper, og selv har 14-åringen, som regner seg like god med begge armer, scoret i snitt 7-8 mål per kamp.

Det har naturlig nok gjort at han har blitt lagt merke til. Sesongen hans har vært så god at Tollefsen ble kåret til årets juniorspiller på herresiden under Oppsals årsmøte.

Det hadde ikke Tollefsen sett for seg.

– Nei, jeg hadde ikke hørt om denne prisen. Jeg ble overrasket, men det var ganske kult, sier Tollefsen med et smil.

Håndballfamilie

Med mor Gry, som tidligere har blitt kåret til årets ildsjel i klubben, og søster Thea, som har spilt håndball i Oppsal, var det ikke noe tvil om at Mats skulle bli håndballspiller.

– For veldig lenge siden drev jeg med bryting, men med moren og søsteren min som har vært her, så føltes det bare naturlig, forklarer Mats Tollefsen.

Selv om sesongen har gått bra, var det imidlertid veldig spesielt da Norges Håndballforbund satte en stopper for sesongen på grunn av koronaviruset tidligere denne måneden.

– Vi hadde igjen to eller tre kamper. Det var ganske kjipt. Det hadde jeg ikke sett for meg, sier Tollefsen.

Det er heller ikke det samme å møte kompiser i disse dager.

– Jeg kan jo ikke si hei som vanlig til vennene mine. Vi kan ikke ta en ”handshake” eller klemme. Nå blir det bare med albuen, sier han og ler.

Når 14-åringen er ferdig med skoledagene på Skøyenåsen, så flyttes fokuset over på treninger i Oppsal Arena. Men denne sesongen har han ikke kunnet være med på alle treninger. Grunnen er at han hatt konfirmasjonsundervisning. Planen er konfirmasjon i september, og ikke minst konfirmasjonsleir i Fredrikstad i august. Tollefsen håper at koronaviruset ikke vil sette en stopper for det også.

– Forhåpentligvis blir det noe av. Det er fortsatt håp, men vi får se, sier unggutten.

Har Sagosen som forbilde

For flere år siden var Oppsal en storhet i herrehåndball. Nå er det damene som forsvarer klubbens ære på øverste nivå. Mats Tollefsen håper flere gutter kan begynne på laget hans og i Oppsal, slik at de også kan starte å hevde seg igjen.

– Det får vi håpe. Hvis folk ser at vi blir bedre, så ser de kanskje at det er en klubb som det er mulig å flytte over til, sier Tollefsen.

– Hvorfor tror du ikke flere starter?

– Det er mange i tidlig alder som ikke starter fordi de sier det er en jentesport. Men det har ikke jeg tenkt så mye på. Jeg bare fortsatte med det, svarer han.

Målet er å nå like langt som hans største helt: Sander Sagosen.

– Han er det jeg har lyst til å være, sier Tollefsen.

Stortalentet var på kamp da stjernegalleriet til Sander Sagosen i Paris Saint-Germain spilte mot Elverum i Champions League foran fulle tribuner i Lillehammer. Det er en opplevelse han ikke kommer til å glemme med det første, selv om Sagosen ikke spilte på grunn av skade.

– Det var så mange folk, så jeg fikk ikke sjansen til å møte Sander, men det var dritgøy. Vi gikk ned i pausen for å gi ”high five” til PSG-spillerne, og de må være to og en halv meter høye. Jeg følte meg som en liten baby ved siden av dem, sier Tollefsen og smiler.

Følg med og finn ut hvem vi intervjuer neste gang!