Oppsal blant de beste i klassen – Oppsal Håndball

Oppsal blant de beste i klassen

Årets Rema1000-liga er så langt 15 serierunder lang, og både damene og herrene opplever en vekst i antall tilskuere på kampene. På damesiden er det Oppsal som kan skryte på seg størst vekst blant de etablerte.

Over 1500 tilskuere, derav 90 fanebærere og maskotter, fylte Oppal Arena da Oppsal møtte Vipers til seriekamp tidligere i sesongen.

Norsk Topphåndball sin skribent Magnus Gulliksen skriver dette om Oppsals framgang:

Om vi ser bort i fra de nyopprykkede lagene, som naturlig nok opplever et økt publikum i Rema 1000-ligaen sammenlignet med 1. divisjon, så er det to klubber som peker seg ut som de store publikumsvinnerne så langt i sesongen. Oppsals damelag hadde 366 tilskuere i snitt på sine hjemmekamper i fjor, men hittil i denne sesongen viser tallet 673. En økning som ikke er helt tilfeldig, skal vi tro daglig leder i klubben, Kristin M. Vernan.

Vi bestemte oss i fjor for at et økt publikum skulle være et fokusområde foran denne sesongen. Det betyr aktiv jobbing på digitale plattformer, som for eksempel Facebook, hvor vi også kjører en del annonsering. Jentene har selv en Instagramkonto de styrer på en veldig bra måte, og det er med på å øke interessen. Vi har også brukt en svært god fotograf som har tatt utrolig fine studiobilder av jentene, slik at det har vært lett å leke seg med gode bilder på digitale plattformer, annonser og flyers

Men gode bilder og høy aktivitet på sosiale medier sørger ikke for en så stor vekst alene, Oppsal har tatt flere grep.

-Vi har et utrolig godt samarbeid med breddeavdelingen i klubben og ikke minst kontaktpersonene hos de yngre lagene. De er veldig flinke til å ta med lagene sine på kamp, noe som også ofte betyr at søsken og foreldre kommer og ser på. Dessuten så vet vi at Oppsal er et område med ganske mange eldre beboere, og de er ikke alltid like oppdatert på Facebook events og lignende. Vi trykker derfor også opp en del flyere, i god gammeldags papir, som en del frivillige legger i postkasser når de likevel er ute og går tur. Vi ser det gir resultater. Vi gjør lite fixfaxeri ut av arrangementene våre, det skal være god stemning og publikum skal møte blide og fornøyde mennesker når de kommer i hallen. Jeg føler at vi klarer å skape den gode stemningen, og vi er en gjeng som drar i samme retning, forklarer Kristin M. Vernan før hun avslutningsvis avslører det som kanskje er kjernen i alt frivillig arbeid.

Det handler i bunn og grunn om å få flest mulig engasjert.
Kristin M. Vernan, Daglig leder i Oppsal IF Håndball