Jenter fra Oppsal på landslaget – Oppsal Håndball

Jenter fra Oppsal på landslaget

Flere spillere med Oppsalbakgrunn er med i rekruttroppen.

Vi gratulerer spesielt June Bøttger, nå Aarhus United, med plass i troppen, og Eira Aune, som er uttatt som reserve som kan kalles inn på kort varsel.

June er ektefødt Oppsaljente, som ville prøve håndballlykken i Danmark. Hun kan nå se tilbake på to gode år i dansk topphåndball, der særlig den siste sesongen var veldig framgangsrik, både for June og for klubben. Fra sin posisjon på venstre kant scoret June 90 mål, og hun markerte seg virkelig som en nøkkelspiller på Aarhus, som endte på en sterk 6.plass i seriespillet.

June Bøttger scorer for Oppsal mot Larvik i 2016. Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge

Eira Aune har hatt en suveren sesong i Oppsal, der hun har vært helt sjef begge veier i mange av oppgjørene i Eliteserien. Med 119 spillemål måtte det bare være et tidsspørsmål før Eiras navn ville dukke opp i landslagstrenernes diskusjoner. Som reserve er Eira så nær det går an å komme en landslagsdebut på seniornivå!

Eira Aune har vært vanskelig å stoppe, og hun ble det naturlige valget som Oppsals kandidat til årets publikumsfavoritt. Husk å stemme! Foto: Annick Nielsen

Rekruttjentene skal være utøverapparat under Topphåndballseminaret i Sandefjord fra 24.-26. mai. I tillegg blir det treninger, og tirsdag 28. mai skal laget møte Island i Nadderud Arena kl. 1600, i forkant av Håndballjentenes kamp mot Sverige samme sted kl. 1915.

Blant øvrige spillere som er med i rekruttuttaket finner vi også Guro Nestaker, Mathilde Rivas Toft og Catharina Fiskerstrand Broch, som alle har hatt opphold i Oppsal de senere årene. I A-landslagstroppen, som skal møte Sverige og spille VM-kval mot Hviterussland finner vi tidligere Oppsalspillere, nemlig Vilde Mortensen Ingstad, som nylig ble kåret til årets spiller i Danmark og Malin Aune, nå i Vipers.

Gratulerer til alle!

Se hele uttaket av rekruttlandslaget på NHFs nettsider