Oppsal ute av cupen – Oppsal Håndball
Arkivfoto: Annick Nielsen

Oppsal ute av cupen

Sola gikk til semifinalen etter en svak 2.omgang av Oppsal.

Oppsal scoret det første målet i NM-kvartfinalen i Åsenhallen, men det skulle vise seg å bli eneste gang de blå var i ledelsen.

Sola fosset ifra til en tidlig 6-målsledelse, men Oppsaljentene hentet seg fint inn utover i omgangen. Ved pause var hjemmelagets ledelse redusert til ett mål.

Frida Nåmo Rønning utlignet til 14-14 etter pause, og da var det håp om at matchen skulle bli en cupthriller. Håpet brast imidlertid ganske raskt. Angrepsspillet til Oppsal ville seg nemlig ikke. De blå klarte bare å plassere 8 baller bak Solas målvakt i 2.omgang, og det rekker overhodet ikke i kamper som denne.

Istedet var det jærbuene som hadde dagen, og vel midtveis i omgangen var kampen i realiteten avgjort. Ved kampslutt kunne Sola juble for semifinalebillett etter en klar seier 31-21.

Frida Nåmo Rønning. Arkivfoto: Annick Nielsen

Frida Nåmo Rønning fikk prisen som beste spiller på Oppsal, mens Camilla Herrem dokumenterte fin form som Solas beste spiller.

Med kveldens cupexit kan Oppsal fullt og helt konsentrere seg om Eliteserien. Der venter neste oppgave allerede på søndag når Tertnes legger turen til Oppsal Arena.

KAMPFAKTA

Sola – Oppsal 31-21 (14-13)
NM kvinner 2018, kvartfinale
Åsenhallen 24. oktober 2018

Oppsal: Eli Marie Raasok, Sofie Svarrer Hansen – Janne Håvelsrud Eklo, Mariann Gabrielsen, Pernille Wang Skaug, Eira Aune 5, Emma Skinnehaugen, Synne Wikstrøm 1, Hanne Andve 1, Sara Sætre Rønningen 2, Ricke Bøttger 1, Guro Lundtveit Svennevig 1, Lina Marie Jensen, Stine Holtedahl 3, Pernille Normann Eriksen og Frida Nåmo Rønning 7 (2)

Mål Sola: Malin Holta 6, Camilla Herrem 6, Line Ellertsen 4 (2), Kristiane Knutsen 4, Alicja Lucyna Zacharska 4, Oda Aasheim 3, Hege Danielsen 2, Abbey Perry 2

Utvisninger: Oppsal: 3×2 min; Sola: 3×2 min.
Dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen