Spillerstall 2018/2019: #7 Synne Wikstrøm – Oppsal Håndball
Foto: Annick Nielsen

Spillerstall 2018/2019: #7 Synne Wikstrøm

Bli bedre kjent med Synne Wikstrøm og les hennes artige historie om hvorfor Storhamar spilte "Fairytale" hver gang hun scoret på hjemmebane:)

 

Foto: Morten Schau

 

Moderklubb: Storhamar

Tidligere klubber: Storhamar

Alder:  19

Posisjon: Høyre kantspiller

Jobb/studier: Studerer informatikk: Robotikk og Intelligente systemer

 

 

 

 

Har du andre interesser ?
Jeg liker å spille gitar og synge, eller f.eks. slappe av med en god film eller serie. Oppleve nye ting og tilbringe tid med gode venner og familie er også helt toppers!.

Hvorfor valgte du håndball?
Etter å ha sluttet satsingen på en turnkarriere og prøvd ut utallige andre idretter, begynte jeg med håndball i 8.klasse da flere venninner av meg ville dra meg med på trening. Takk og lov for det, jeg har jo blitt der siden

Hvorfor falt valget på Oppsal?
Da jeg flyttet innover til Oslo hadde jeg et sterkt ønske om å satse på håndballen ved siden av studiene, og jeg ønsket derfor å komme inn i et godt og seriøst treningsmiljø som kunne være en fin arena for min spillerutvikling. Jeg har alltid sett på Oppsal som en god klubb med dyktige trenere og spillere, så jeg kontaktet klubben. Nå er jeg så heldig som får være en del av dette fantastiske teamet!

Hva ser du mest frem til denne sesongen?
Jeg ser frem til å spille kamper sammen med laget og dele fantastiske håndballøyeblikk sammen med dem! I tillegg er det ekstra stas å spille mot noen av verdens dyktigste håndballspillere, og kjenne på et høyere nivå

Hvordan tror du det går?
Vi har hatt en lang og god oppkjøring der vi har spilt mange treningskamper som vi har vært godt fornøyde med – og etter første seriekamp sitter vi igjen med en god følelse. Jeg tror vi kan gjøre det godt i serien, spesielt dersom man er flinke til å heie på hverandre og «backe» hverandre opp – da blir gjerne hver enkelt spiller bedre i tillegg til at laget vil stå sterkere.

Har du noen tips til Oppsals barne og ungdomsspillere?
Det viktigste er å kjenne på gleden av å spille håndball, så ikke tenk for mye på prestasjon. Alle har gode og dårlige dager, uansett spillernivå – så ikke gi opp!

Det som har hjulpet meg veldig er at jeg har prøvd å jobbe med mine svakeste punkter for å oppnå størst progresjon. Progresjon gir motivasjon, og det er nøkkelen til håndballgleden.

Selv om man ikke alltid får det til, er det viktig å huske på at utvikling kan ta tid og varierer fra person til person, så ha tålmodighet.

Lykke til med håndballen og ha det gøy!

Hva er ditt beste håndballminne?
Jeg har mange gode håndballminner – alt fra å vinne jevne kamper, dra på turneringer og treningsleirer til små hverdagsgleder der du får til ting som du har øvd lenge på. Det aller beste minnet er nok likevel fra begynnelsen av håndballkarrieren da laget mitt vant regionserien og vi fikk dra til Bergen for å spille NM.

Har du en artig håndballhistorie å fortelle?
Jeg har en god håndballhistorie fra tiden min i Storhamar:

Etter at jeg hadde vært i Nord-Norge og spilt to håndballkamper (der begge endte i tap) med Storhamars rekruttlag, fikk vi plutselig øye på Alexsander Rybak på vei hjemover. Jeg tulla mye med at jeg ville muntre opp laget ved å gå bort til han å spørre om vi skulle synge «fairytale» sammen, og etter at vi fant ut at han skulle ta samme fly som oss satt jeg bare sånn i tilfelle å pugget på teksten. Etter mye fram og tilbake, endte det hele opp med et spektakulært show i rulletrappa på Gardemoen, med en relativt flau trener og et par lattermilde lagvenninner som resultat. Siden den gangen ble også fairytale spilt hver gang jeg scoret i de senere hjemmekampene.