Sesongens viktigste kamp – Oppsal Håndball
Foto: Annick Nielsen

Sesongens viktigste kamp

Sesongens siste hjemmekamp for Oppsal på onsdag har stor betydning for hvordan årets Eliteserie vil ende.

Det er duket for en skikkelig thrilleravlutning på nedre del av tabellen i årets Eliteserie. Oppsal ligger på niendeplass med 14 poeng når det gjenstår to seriekamper, ett poeng foran onsdagens motstander Sola, som ligger på den utsatte kvalikkplassen. Det betyr at med hjemmeseier i Oppsal Arena onsdag kveld, vil Oppsal være sikret eliteseriespill også neste sesong.

Sola startet sesongen bra, men det har buttet imot for sørvestlendingene i lang tid nå. Laget står med ti strake tap. Den siste seieren kom 19. november; 21-20 mot nettopp Oppsal i lagenes første møte.

Rikke Marie Granlund kan se tilbake på mange gode kamper i vinter. Hun blir en viktig brikke i onsdagens skjebnekamp. Foto: Annick Nielsen

Onsdagens kamp betyr altså svært mye for begge lag, da ingen ønsker å spille kvalifisering om retten til eliteserieplass. Dersom Stabæk, som ligger på direkte nedrykksplass skulle finne på å vinne sine to siste kamper, trenger dessuten Sola faktisk ett poeng for å unngå direkte nedrykk. Rogalendingene skal for øvrig møte gulljagende Vipers i siste serierunde, mens Oppsal skal opp mot tabelljumbo Glassverket i sin siste bortekamp.

Det ble altså svært jevnt i det motsatte oppgjøret i høst, og det er grunn til å tro på et tilsvarende scenario i Oppsal Arena. I lagenes første match ledet Oppsal store deler av kampen, men de blå taklet avslutningsminuttene svakt. Onsdag gjelder det å mestre sluttminuttene bedre. Da vil spillere og hjemmepublikum kunne juble for fortsatt plass i det gode selskap på øverste nivå.

Oppsal-Sola blåses i gang onsdag kl 18.00. Dette er kampen der jentene trenger all den støtten de kan få. Velkommen til spennende serieavslutning i Oppsal Arena!

Scener vi gjerne ser mye av i Oppsal Arena på onsdag. Foto: Annick Nielsen

Følg Oppsal Håndball på Facebook