Oppsal spilte uavgjort mot Vipers – Oppsal Håndball
Foto: Morten Schau

Oppsal spilte uavgjort mot Vipers

Det var spenning til siste sekund i Oppsal Arena. Hjemmejentene leverte en mektig innsats, og overrasket mot serielederne.

Få hadde tro på et jevnt oppgjør når serielederne skulle opp mot laget som ligger på kvalikkplassen. Men det var nettopp det som skjedde i Oppsal Arena. Ingen av lagene klarte på noe tidspunkt å tilrive seg noe særlig overtak, og ved pause ledet gjestene med ett mål.

I andreomgang fortsatte spillet å bølge, og faktisk var det Oppsal som ved flere anledninger var i føringen med et par mål. Mot slutten syntes Vipers å feste et lite grep da de ledet med to, men Oppsal avsluttet for en gang skyld best. Hjemmejentene kunne faktisk med litt hell i sluttsekundene ha tatt hjem seieren siden Vipers avsluttet uten målvakt, men hjemmelagets siste skuddforsøk endte like utenfor.

Oppsalmålvakt Rikke Marie Granlund var banens beste spiller. Foto: Morten Schau

Alt i alt var dette som en seier å regne for Oppsal, i og med at få hadde trodd på poeng mot laget som mest sannsynlig blir årets serievinner. Alle på hjemmelaget kriget godt gjennom to fulle omganger, men banens gigant var likevel Rikke Marie Granlunf i Oppsalburet. Hun leverte en tvers igjennom strålende kamp, og var svært delaktig til det som for mange ble et noe overraskende resultat.

Marte Røkke har funnet formen og var mestscorende for Oppsal med 10 nettkjenninger, mens bortelagets beste spiller Kari Brattset noterte seg for 7 scoringer.

Marte Røkke prikker skuddene om dagen. Foto: Annick Nielsen

Oppsal har med dagens resultat fremdeles samme antall poeng som Molde, mens det er ett poeng opp til Sola og to poeng til Gjerpen når fem serierunder gjenstår i Eliteserien.

Oppsal spiller borte mot Storhamar onsdag om en uke, mens Fredrikstad er motstander i neste hjemmekamp søndag 18. mars.

Noen ganger smaker også uavgjort godt. Foto: Oddbjørn Halvorsen

KAMPFAKTA
Oppsal – Vipers 30-30 (13-14)
Eliteserien kvinner 2017/18, 17. serierunde
Oppsal Arena 7. mars 2018

Oppsal: Rikke Granlund, Eli Marie Raasok, Catharina Fiskerstrand Broch – Mette Leipart 3, Mariann Gabrielsen 1, Martine Welfler 1, Eira Aune 8, Emma Skinnehaugen 1, Rebecca Steinheim 1, Tina Magnus 2, Susann Iren Hall 2, Marte Røkke 10 og Frida Nåmo Rønning 1

Mål Vipers: Kari Brattset 7, Emilie Hegh Arntzen 6, Tonje Haugjord Refsnes 4, Malin Aune 3, Vilde Kaurin Jonassen 3, Karoline Olsen 2, Kristine Lunde-Borgersen 2,Linn Jørum Sulland 2, Kristin Nørstebø 1

Utvisninger: Oppsal: 1×2 min; Vipers: 1×2 min
Dommere: Arnfinn Larsen og Vegard Lillebuen

Foto: Annick Nielsen
Foto: Annick Nielsen
Foto: Annick Nielsen