Kurs mot Jæren – Oppsal Håndball
Foto: Annick Nielsen

Kurs mot Jæren

Sola er motstander på søndag, i det som er kalenderårets siste kamp i Eliteserien.

Eliteserien har kommet til den 10. serierunden, som også er den siste før VM i Tyskland i desember. Oppsal skal denne gang opp mot Sola, som har hentet 11 poeng så langt, noe som gir rogalendingene en femteplass på tabellen. Oppsal ligger noe svakere plassert; fem poeng rekker i øyeblikket til en tiendeplass. Lagene møttes i cupen for noen uker siden, en kamp Sola gikk seirende ut av (26-33).

Gitt at Sola også har hjemmebane, vil vertene starte kampen som klare favoritter på søndag. Begge lag har imidlertid variert mye i prestasjonene, og for Oppsal har det dessuten vært en del stang ut den siste tiden. Jentene fortjener snart å få betalt for innsatsen, og ingentig ville smakt bedre enn å innkassere poeng nå rett før mesterskapspausen.

Foto: Annick Nielsen

Skal det bli suksess i sørvest, må Solas fremste profiler stoppes. Spesielt Tonje Nøstvold har i perioder bøttet inn mål, tilstrekkelig til at hun ligger som nummer tre på toppscorerlista. Oppskriften må bli et forsvarsspill på linje med det som er prestert i de siste to kampene mot Fredrikstad og Larvik, samt at det flyter litt bedre i kontrafasen. Da bør Sola være en overkommelig motstander.

Søndagens kamp i Åsenhallen kan du se på handballtv.com kl. 18.00.

Følg Oppsal Håndball på Facebook