-Trives veldig godt i Danmark – Oppsal Håndball
Foto: Ingolf Sundfør

-Trives veldig godt i Danmark

Her er en oppdatering om ei Oppsaljente i Danmark.

I København: Ingolf Sundfør

June Bøttger har slått seg ned i Danmark, der hun nå spiller for Aarhus United. Vi møtte henne på en tur til København nylig, der June scoret to vakre mål fra kant i en kamp mot København. Mange fra Oppsal var med til Køben denne helgen i begynnelsen av oktober.

Hvordan trives du i Aarhus?
– Etter mange språklige misforståelser, trives jeg veldig godt. Jeg føler jeg har kommet godt inn i laget: Jeg forstår hva de danske spillerne sier, og etter to måneder forstår de som regel hva jeg sier, noe som er en stor fordel.
-I ettertid er jeg veldig glad for at jeg kom til en nyoppstartet klubb, der alt er nytt for alle. Alle har måtte bli kjent med alle, både som spillere og personer, i motsetning til andre klubber der spillere og trenere allerede er etablert.

Sportslige utfordringer i Danmark?
– Den største utfordringen har vært at jeg i starten ikke har klart å prestere slik jeg ønsker, men det begynner å gå seg til nå. Personlig synes jeg nivået er høyere i Danmark.  Tempo er høyere, spillerne er bedre, hallene er større og det er flere tilskuere. I Norge vet jeg mer om hvert lag, hvilke spillere de har, hvordan de spiller og hvordan jeg kan prestere mot de. I Danmark måtte jeg starte helt på nytt, da jeg innså at jeg egentlig ikke visste noe, verken om spillere eller lag i Danmark.

June har nettopp nettet mot København HK. Foto: Ingolf Sundfør

Forskjeller og likheter mellom Aarhus og Oppsal?
– Den største forskjellen er apparatet rundt laget. Hver uke har vi tilgang til fysio, kiropraktor, massasje og diverse behandlinger etter ønske eller behov. Noe som gjør at det er enklere å ta fatt i små skader, før de blir større slik at vi kan prestere optimalt. En likhet, men samtidig en forskjell er at i begge klubbene er det ingen fulltidsprofesjonelle håndballspillere. I Oppsal studerer og/eller jobber spillerne hver dag, mens i Aarhus er det så og si ingen som jobber daglig. Dette gjør at det er enklere å fokusere på håndballen, bedre restitusjon og du har muligheter til å legge inn egentreninger som er vanskelig med full jobb og studier.
-I likhet med Oppsal er jentene veldig hyggelige, alle jobber mot det samme målet og alle ønsker å utvikle og bli en bedre håndballspiller. Samtidig som at de godtar meg for den høylytte og litt slitsomme personen jeg er, som gjør at jeg kan prestere best mulig.

Vi ønsker June veldig lykke til videre i Danmark, og gleder oss til å se henne i flere kamper.

Mange norske tilhengere var på plass i Fredriksberghallen tidligere i oktober. Foto: Ingolf Sundfør

Aarhus United har hatt en litt varierende start på sesongen, og ligger i skrivende stund på 11.plass på tabellen med 3 poeng etter 7 kamper. I cupen har det gått bedre. Der gikk laget i går til semifinalen ved å slå Viborg 21-18, i en kamp der June markerte seg sterkt ved å putte fire mål!