Fysisk og individuell utvikling i fokus – Oppsal Håndball
Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge

Fysisk og individuell utvikling i fokus

Oppsal møter Follo til treningskamp tirsdag, og i den forbindelse forteller Børge Brown litt om ståa før sommeren.

Oppsals trener Børge Brown, som er i gang med sin tredje sesong i klubben, lar ikke spillerne ligge på latsiden.
– Vi er nå inne i en periode av sesongen, der vi har fokus på individuell utvikling, kan han fortelle. -I vårt opplegg er vi opptatt av å prioritere den fysiske treningen høyt gjennom hele sesongen, ikke bare i oppkjøringen.
Dere har et tett samarbeid med Oslo Idrettsenter?
– Etter min mening er Oslo Idrettssenter (OIS) et ledende kompetansesenter innen fysisk trening opp mot lagidretter. Fra mitt ståsted som hovedtrener er det viktig å utnytte det gode arbeidet og kompetansen som OIS besitter, ikke minst med tanke på å utvikle utøverne til neste nivå.
Børge Brown. Foto: Andreas Kristoffer Berge
–  Even Ramsdal, sportsjef ved OIS, er dessuten en viktig sparringspartner for meg med tanke på å se hele bildet for utøverne i Oppsal. Dette samarbeidet er en viktig faktor for at vi har tatt oss til sluttspillet to år på rad i min tid i klubben.
– Den fysiske delen er helt avgjørende for utvikling i idretten. Forrige sesong sto vi stort sett kampene godt, selv om vi til tider hadde få spillere tilgjengelig. For å legge best mulig til rette for utøverne, er det utrolig viktig med tett og god dialog med det fysiske trenerteamet. -Styret i Oppsal Håndball ser nytteverdien i at vi benytter oss av OIS sine fasiliteter og kompetanse for å få til dette, noe vi er svært glade for.
Treningskamp mot Follo
Tirsdag kl. 17.30 spiller Oppsal treningskamp mot Follo i Oppsal Arena. Det er første anledning til å se deler av laget som skal blø for Oppsaldrakta kommende sesong.
– I treningskampen får vi se de nye spillerne sammen med noen av dem som var med i fjor. Vi tar denne kampen som god øving for å få de nyankomne mer inn i vårt konsept, avslutter Børge Brown.