I Ungarn med juniorlandslaget – Oppsal Håndball
Foto: NHF

I Ungarn med juniorlandslaget

Mariann Gabrielsen og Anna Huse er i Budapest, der de i helgen ble nummer to i Junior Final4 sammen med LK98.

I forbindelse med Final4-helgen i Champions League Kvinner i Budapest, Ungarn, er juniorlandslag fra fire nasjoner samlet til en egen turnering. Norge, Ungarn, Montenegro og Makedonia har deltatt i Junior National Final4.

To Oppsaljenter har vært med, nemlig Mariann Gabrielsen og Anna Huse. De var med å slå Montenegro solid i semifinalen på fredag, og dermed var det klart for finale mot Ungarn lørdag kveld.

Anna Huse. Foto: Terje Refsnes

I finalen leverte de norske jentene nok en sterk innsats, til tross for at de ungarske hjemmejentene til slutt avgjorde en jevn kamp til seier 29-27. Etter kampen var trener Kenneth Gabrielsen likevel fornøyd, særlig med forsvarsspillet. Han framhevet spesielt Mariann Gabrielsen for stort sett å sette de ballene hun får å jobbe med framover i mål, samtidig som hun gjør en svært solid jobb bakover.

Etter helgen i Ungarn, drar troppen tilbake til Norge, der samlingen fortsetter på Olympiatoppen i Oslo til 10. mai. På samlingen skal også Guro Nestaker delta. Guro var ikke med til Ungarn grunnet skade.

Sesongens store mål for LK98 er EM i Slovenia som spilles fra 25.07-07.08.

Les artikkel hos NHF