Marie satser i Danmark – Oppsal Håndball
Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge

Marie satser i Danmark

Oppsals målvakt Marie Sundfør Tømmerbakke flytter til København til sommeren.

Marie, som har vært i Oppsal Håndball siden håndballskolealder, har inngått avtale med København Håndbold. Oppsals svært gode målvakt flytter dermed til dronningens by til sommeren.

Maries nye arbeidsgiver har Claus Mogensen som sjefstrener. Han var i flere år trener i Byåsen. Klubben, som har flere danske landslagsspillere i stallen, ligger i skrivende stund på tredjeplass i den danske eliteserien.

Marie forteller at hun alltid har hatt en drøm om å spille i utlandet. -Da jeg fikk tilbudet fra København var det i grunnen umulig å si nei. Det er en veldig profesjonell og satsende klubb, som jeg tror vil passe meg svært bra for å ta et steg videre med håndballen. Selvfølgelig er jeg spent på hvordan den nye hverdagen der nede kommer til å bli, med kun fokus på håndballen. Men; det er dette jeg har ønsket lenge, så jeg tror nok det blir veldig bra!

-Selvfølgelig kommer jeg til å savne laget og jentene her hjemme, og det blir veldig rart å skulle spille for en annen klubb enn Oppsal, sier Marie.

Foto: Andreas Kristoffer Berge

Oppsaltrener Børge Brown uttaler at Marie har vært en god GRUNDIGligamålvakt i flere år. I fjor ble hun kåret til ligaens beste målvakt.
-Marie har helt klart vært en særdels viktig brikke i Oppsal Håndball. Hun har nå landet på å spille i den danske ligaen, og der kommer hun til å danne et godt målvaktsteam sammen med den svenske landslagsmålvakten Johanna Bundsen, som kommer fra de svenske mestrene IK Sävehof.

-Vi skulle selvfølgelig ønsket å ha Marie med videre, sier Børge Brown. Men vi ønsker henne lykke til på ferden sørover,  og håper at når hun vender hjem igjen vil Oppsal være det naturlige valget. Alle i Oppsal Håndball skal være stolte av hennes utvikling.

Lykke til med nye utfordringer, Marie!

Foto: Andreas Kristoffer Berge