Mye bra, men tap for Byåsen – Oppsal Håndball
Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge

Mye bra, men tap for Byåsen

Litt for mye bom ødela poengsjansene for tapre Oppsaljenter i Trondheim.

Oppsal sto bra på framover i førsteomgang, men hadde dessverre litt for mange tekniske feil og en del utur i avslutningene. Byåsens målvakt Andrea Austmo Pedersen tok mange baller, og når det heller ikke ble nettkjenning på tre syv-metere ble det vanskelig å følge hjemmelaget. Tavla viste 16-11 ved pause.

I  andreomgang var Oppsal fullt på høyde med vertene, og avstanden holdt seg stort sett gjennom hele omgangen. Med noe mer fokus i en del klare sjansesituasjoner ville Oppsal vært helt i hælene på Byåsen. Nå endte det med seier til hjemmelaget 29-25, med andre ord «vant» Oppsal den andre omgangen med ett mål.

Best på Oppsal i kveld var unge Malin Alice Lundemo i sin andre GRUNDIGligakamp! Sammen med Mia Syverud fra samarbeidsklubben Nit-Hak har hun fått sjansen til å prøve seg på toppnivået. Glimrende levert av begge! Målvakt Andrea Austmo Pedersen fikk prisen som beste spiller på hjemmelaget.

Trener Børge Brown forteller at Oppsal hadde en god mulighet i kveld. -Vi fikk etterhvert kampen inn i den rytmen vi ønsket, og vi varierer med ulike forsvarsvarianter. Dessverre utnytter vi ikke alle mulighetene vi kommer til. Det blir for mange bom på avslutninger alene med målvakt. I tillegg har vi fire straffebom. Da blir det vanskelig å hente poeng mot et av de bedre lagene i ligaen.

Oppsal faller to plasser på tabellen etter kveldens runde, og ligger i øyeblikket på 9.plass. Det er veldig jevnt mellom lagene plassert fra 7. til 11. plass så det går mot en svært spennende avslutning på årets GRUNDIGliga.

Neste motstander for Oppsal er Tertnes i Bergen den 5.mars før det er klart for hjemmekamp igjen søndag 12. mars mot Storhamar.

KAMPFAKTA

Byåsen – Oppsal 29-25 (16-11)
GRUNDIGligaen kvinner 2016/17, 16. serierunde
Trondheim Spektrum 22. februar 2017

Oppsal: Marie Sundfør Tømmerbakke, Thea Granlund – Anna Huse, Malin Alice Lundemo 4, Hanne Sofie Wilberg 3, Malin Aune 4, June Bøttger 2, Susann Iren Hall 2, Marte Røkke 6, Mia Kristin Syverud 2 og Mariann Gabrielsen 2

Mål Byåsen: Ida Hernes 5, Marit Røsberg Jacobsen 5, Moa Høgdahl 5, Ida Alstad 5, Emilie Hegh Arntzen 4 (1), Oda Uthus 2, Maja Magnussen 1, Kristin Venn 1, Maria Hjertner 1

Utvisninger: Oppsal: 1x2min; Byåsen: 1x2min
Dommere: Mads Fremstad og Markus Kjelsrud Pedersen