Treneren har ordet – Oppsal Håndball
Foto: Andreas Kristoffer Berge

Treneren har ordet

Børge Brown oppsummer situasjonen få dager før den tøffe seriestarten mot Larvik.

Børge Brown og Oppsaljentene holder nå på med de siste forberedelser før søndagens premiere i Grundigligaen. Både trener og spillere ser fra fram til å komme i gang med serien.

Banner_980x150_topphandball

Troppen synes å være større i år enn i fjor?
– Ja, vi har en bredere, men også yngre stall enn forrige sesong Vi har vært heldige med å få inn mange unge spillere som trener godt, og som vil ta store steg gjennom sesongen. Det gjelder imidlertid å ha tålmodighet – gi den enkelte mulighet og rom til å utvikle seg til den spilleren de på sikt har potensiale til å bli.

-Med åtte nye spillere må vi omstille mye i alle spillets faser. Vi har tatt små steg hver uke fra vi startet fellestreningene i august. Dessverre har vi hatt litt ”rusk” i stallen, og vi har derfor ennå ikke fått satt spillet helt som ønsket.

Akrivfoto: Andreas Kristoffer Berge
To av de «nye» som er klare for innsats; Mariann Gabrielsen (tilbake fra utlån) og Karoline Borg (ex Njård). Foto: Andreas Kristoffer Berge

-Guro Nestaker fikk en overbelastning etter en travel landslagsperiode i sommer, og June Bøttger pådro seg en strekk i låret under Skjærgårdslekene. Begge er heldigvis på vei tilbake i spill.
-Malin Aune er imidlertid på sidelinjen etter at hun fikk en smell i hodet under trening for to uker siden. Forsvarssjef Hanne Sofie Wilberg sliter med overstrekk i albuen, mens Tina Magnus dessverre måtte operere skulderen i august. I tillegg er Anne Kjersti Suvdal ute i svangerskapspermisjon og koser seg med den lille 🙂

Noen viktige spillere er også tilbake fra skader?
-To nøkkelspillere som var ute hele fjorårssesongen, Frida Nåmo Rønning og Christine Homme, er på banen igjen. De trenger imidlertid også tid etter å ha vært ute i med korsbåndskader.

Foto: Andreas Kristoffer Berge
Frida Nåmo Rønning brenner etter å komme i gang igjen. Foto: Andreas Kristoffer Berge

-Oppsummert betyr dette at vi er en ny gjeng som skal spilles sammen, og det vil ta noe tid å få lagt hele puslespillet. Konturene av det vi ønsker å stå for begynner likevel å ta form. Et kompakt forsvarsspill skal bidra til at vi kan få utnyttet en av spisskompetansene til vår gode målvakt Marie Sundfør Tømmerbakke, nemlig å sette ballen i rask fart framover. Noe annet vi håper kan bli en av styrkene våre, er det brede troppen, der andre står frem når noen er borte. Et eksempel vi allerede har sett er Mariann Gabrielsen som har spilt to flotte NM-kamper i Malins fravær.

Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge
Tommel opp for en av Oppsals største profiler, Marie Sundfør Tømmerbakke. (Foto: Andreas Kristoffer Berge)

Det venter tøffe tak mot Larvik?
-Ja, og vi gleder oss til tøffe kamper på rekke og rad gjennom hele sesongen. På søndag vil Larvik smelle godt på i duellene i sitt meget gode forsvar, noe hele troppen gleder seg til. -Det å måle krefter mot et lag med mange spillere med stor internasjonal erfaring, gir masse fin inspirasjon som motiverer unge, urutinerte spillere. Fire i Larviks tropp var med og tok OL-bronse for Norge, og vestfoldlaget har nylig hatt to treningskamper mot internasjonalt toppnivå i Vardar fra Makedonia. Kaptein Gro Hammerseng-Edin og hennes lagvenninner synes allerede å være i god form, så vi må virkelig være skjerpet fra start på søndag.

En spent Børge Brown avslutter med å ønske alle hjertelig velkommen på kamp i Oppsal Arena. Søndag kl.18.00 blåses Grundigligaen i gang mot LARVIK!

Følg Oppsal Håndball på Facebook