Tap i den siste hjemmekampen – Oppsal Håndball

Tap i den siste hjemmekampen

Oppsal gikk på et nederlag for Glassverket i Oppsal Arena, lagets første tap siden januar.

Oppsaljentene har levert en meget god sesong, men mot Glassverket måtte jentene gå poengløse av banen. Kort fortalt var det angrepsformasjonene som ikke stemte denne onsdagskvelden, og det gjaldt særlig åpningene av hver omgang. Det tok nemlig Oppsal nærmere ti minutter å overliste Glassverkets målvakt, og det var tilfelle i begge omgangene. Da blir det tøft å vinne håndballkamper mot en motstander som hører hjemme blant landets tre beste lag.

Oppsal hadde imidlertid også gode perioder. Jentene gikk fra 1-6 til 7-7 i løpet et kvarter i den første omgangen, før Glassverket igjen fikk etablert et overtak fram til pause (8-11). Som nevnt startet den andre omgangen svakt for hjemmelaget, og gjestene kom raskt sju mål foran (8-15). Derfra og ut var det jevntspilt. Oppsal nærmet seg en del, men uten å komme nærmere enn tre mål (16-19). Kampen endte til slutt med 5-målsseier til Glassverket.

Ny toppkamp av Marie Sundfør Tømmerbakke. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Marie Sundfør Tømmerbakke leverte en strålende kamp for Oppsal, og det var hun som holdt Oppsal inne i kampen i førsteomgang. Marie ble da også meget fortjent kåret til hjemmelagets beste spiller. Nina Stokland, som spilte sin siste ordinære seriekamp for Oppsal, vartet opp sju spillemål, og ble igjen toppscorer for de blå. På Glassverket var linjespiller Kari Brattset en stadig trussel. Hun scoret selv sju mål og var drammensernes beste.

Nina Stokland takker for seg etter denne sesongen. Hun var nok en gang viktig for Oppsal, og nettet sju ganger i sin siste ordinære seriekamp i OA. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Husk at du også kan stemme på din favorittspiller i kampen – du kan vinne en flott DAB-radio fra Grundig

Etter kveldens resultater kommer Oppsal til å bli nummer seks i årets GRUNDIGliga, uavhengig av hvordan kampene i siste serierunde neste onsdag ender. Der skal for øvrig Oppsal møte de suverene mesterne fra Larvik på bortebane.

Vi gratulerer samtidig Glassverket med medalje! Sølvsjansen er der ennå, men mest trolig blir det bronse på drammenslaget. Skulle Glassverket ende som nummer tre, kan det komme til å bli nye oppgjør mot Oppsal allerede i kvartfinalen i sluttspillet.Foto: Andreas Kristoffer Berge

June Bøttger leverte fire flotte mål fra sin kantposisjon. Foto: Andreas Kristoffer Berge

KAMPFAKTA
Oppsal – Glassverket 20-25 (8-11)
GRUNDIGligaen kvinner 2015/16, 21. serierunde
Oppsal Arena 6. april 2016

Oppsal: Marie Sundfør Tømmerbakke – June Bøttger 4, Hanne Sofie Wilberg, Nina Stokland 7, Tina Magnus, Malin Aune 2 (1), Kristin Halvorsen 2, Vilde Mortensen Ingstad 1 og Pernille Huldgaard Christensen 4 (1)

Mål Glassverket:  Kari Brattset 7, Hege Bakken Wahlquist 5, Emilie Christensen 5, Line Eilertsen 3 (1), Line Bjørnsen 3 (1), Kristine Nørstebø 1, Tiril Merg 1

Utvisninger: ingen
Dommere: Guro Røen og Kjersti Arntsen