Slo Sola med tre mål – Oppsal Håndball
Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge

Slo Sola med tre mål

Oppsal viste god moral da jentene tok hjem to nye poeng i Åsenhallen.

Oppsal forsvarte favorittstemplet mot Sola, men kampen var lenge spennende. De blå kom tidlig i føringen, og var på det meste 5 mål foran midtveis i den første omgangen. Tekniske feil og upresise avslutninger preget resten av omgangen, og Sola knappet ledelsen inn til 3 mål ved pause (11-14).

Sola åpnet den andre omgangen friskt, og kom ajour etter få minutter. Derfra og kampen ut var det jevnt hele veien, men med Oppsal ett mål eller to foran det meste av tiden. Med et par minutter igjen på kampuret sto det 24-24, men Oppsal hadde god kontroll på avslutningsminuttene og kunne gå av banen med tremålsseier 24-27.

Nina Stokland med fortid i Sola, nettet 5 ganger på sin gamle hjemmebane. Arkivfoto: Morten Schau

Det ble ingen stor forestilling i Åsenhallen. For mange svake avslutninger og tekniske feil preget kampen, men en skal være fornøyd med seier og to poeng på en heller svak dag. Etter en lengre kamppause var dette dessuten en god gjennomkjøring før de siste to meget tøffe kampene som venter i GRUNDIGligaen.

Pernille Huldgaard Christiensen fikk prisen som beste Oppsalspiller. Pernille var også mestscorende med 7 mål. Solas målvakt Kimberly Ewanovich var best på hjemmelaget, mens GRUNDIGligaens toppscorer Malin Holta puttet 7 mål for Sola.

Du kan også stemme på din favorittspiller i kampen og vinne flotte premier fra Grundig

Arkivfoto: Morten Schau
Pernille Huldgaard Christensen leverte nok en solid kamp, og fikk BB-prisen hos Oppsal. Arkivfoto: Morten Schau

Med kveldens to poeng har Oppsal samlet 24 poeng totalt når det gjenstår to serierunder. Jentene ligger på en sikker sjetteplass på tabellen. Det gir et meget godt utgangspunkt for oppsettet av kvartfinalene i sluttspillet, der jentene da vil møte laget som ender på tredje- eller fjerdeplass.

Oppsals neste kamp, som også er siste hjemmekamp, er neste onsdag mot sølvjagende Glassverket. Det bør bli et herlig oppgjør i Oppsal Arena, mellom to lag som har fightet tøft seg imellom de siste sesongene. Legg derfor turen til Oppsal Arena onsdag 6. april  kl 18.00. Kjøper du billett på forhånd er du med i trekningen av et Grundigprodukt.

Forhåndskjøp billetter til Oppsal-Glassverket her

KAMPFAKTA
Sola – Oppsal 24-27 (11-14)
GRUNDIGligaen kvinner 2015/16, 20. serierunde
Åsenhallen 30. mars 2016

Oppsal: Marie Sundfør Tømmerbakke, Thea Granlund – June Bøttger 1, Hanne Sofie Wilberg, Kaja Kristensen 1, Nina Stokland 5, Tina Magnus 2, Malin Aune 6, Kristin Halvorsen 2, Vilde Mortensen Ingstad 3 og Pernille Huldgaard Christensen 7 (3)

Mål Sola:  Malin Holta 7 (2), Silje Stangeland 3, Sherin Obaidli 3, Anne Christine Lode 3, Anna Bjørke Kallestad 2, Marianne Klepp Andersen 2, Sara Møller 2, Oda Aasheim 1, Tonje Nøstvold 1

Utvisninger: Oppsal: 4x2min; Sola: 2×2 min
Dommere: Morten Ropstad Isachsen og Ronny Andre Hell