Spenning til siste sekund – Oppsal Håndball

Spenning til siste sekund

Oppsal og Vipers delte poengene i en ny festlig håndballkveld foran et neglebitende og entusiatisk publikum i Oppsal Arena.

Hardtsatsende Vipers fra Kristiansand stilte som favoritter i Oppsal Arena, og gjestene så også ut til å ha bra kontroll fra start. De kom tre mål foran før det var gått ti minutter, og hadde gode arbeidsbetingelser mot et Oppsalforsvar som åpnet seg lett.

Oppsal fikk imidlertid justert forsvarspillet, og kampen jevnet seg ut, hele tiden med bortelaget i føringen med 2-3 mål. Til pause sto det 13-15.

Den andre omgangen fortsatte i høyt tempo, der Vipers forsprang lenge var 3-4 mål. På stillingen 18-22 tok Oppsal fram jokeren med en ekstra utespiller istedenfor målvakt, og dette sørget for at hjemmejentene raskt nærmet seg. De kom helt ajour på 23-23, og ledet også kampen ved en anledning (24-23), før bortelaget kom tilbake.

Marie Sundfør Tømmerbakke leverer i kamp etter kamp. Foto: Paul Fekjær

Det ble en fantastisk spennende avslutning, der Oppsal i sluttminuttene gikk fra 24-26 til 26-26. Vipers fikk en 100%-sjanse i kampens aller siste sekund, men en for dagen ellers meget god Marie Sundfør Tømmerbakke tok fram en herlig direkte matchavgjørende redning. Dermed endte det 26-26, og kampen sett under ett syntes det greit med poengdeling.

Oppsal viste nok en gang fram god håndball som virkelig underholdt publikum. Laget har de siste ukene fått vesentlig mer tempo i etablert angrep, og gjennom avtaler og systemer spilles det fram gode avslutningmuligheter. Så får det heller være at det i perioder fremdeles blir litt for mange bom på opplagte sjanser.

Benken er også viktig, her engasjert assistenttrener Roger Gabrielsen. Foto: Paul Fekjær

Trener Børge Brown var fornøyd med kampen: -Uavgjort er et greit resultat slik kampen artet seg. Vi hadde muligheten til selv å avgjøre, men det ble litt mye bom og stang ut i de siste minuttene. Jentene skal virkelig ha mye ros for viljen og innsatsen som de legger ned gjennom hele kampen. Jeg føler vi gir god valuta til publikum om dagen.

Best på banen; Vilde Mortensen Ingstad. Foto: Paul Fekjær

På et meget godt og positivt Oppsallag var det Vilde Mortensen Ingstad som ble kåret til den aller beste. Hun var som vanlig en bauta bakover, og glimrende framover, der hun ble kampens toppscorer med hele 10 mål. BB-prisen hos Vipers gikk til Mathilde Kristensen som noterte 8 mål.

Du kan også stemme på din favorittspiller i kampen og vinne flotte premier fra Grundig

Oppsals kommende kamper er mot lag som sterkt behøver poeng i bunnen av tabellen. Først ut er Molde på bortebane om en uke, mens neste hjemmekamp spilles mot Rælingen søndag 6. mars.

Oppsal har to gode linjespillere, her Kristin Halvorsen, som noterte tre mål. Foto: Paul Fekjær

fvn.no: Vipers i ellevill thrillerkamp

KAMPFAKTA
Oppsal – Vipers Kristiansand 26-26 (13-15)
GRUNDIGligaen kvinner 2015/16, 17. serierunde
Oppsal Arena 24. februar 2016

Oppsal: Marie Sundfør Tømmerbakke, Thea Granlund – June Bøttger 3, Hanne Sofie Wilberg, Kaja Kristensen 2, Nina Stokland 3, Tina Magnus 2, Malin Aune 1 (1), Kristin Halvorsen 3 (1), Helene Bakken Ronten, Marie Lystad, Vilde Mortensen Ingstad 10 og Pernille Huldgaard Christensen 2

Mål Vipers: Mathilde Kristensen 8, Hanna Olsson 6, Jessy Kramer 3, Lynn Knippenborg 3, Karin Weigelt 3 (1), Vilde Kaurin Jonassen 2, Tonje Refsnes 1

Utvisninger: Oppsal: 2x2min; Vipers: 3×2 min
Dommere: Mads Fremstad og Markus Kjelsrud