Oppsal slo Tertnes med to mål – Oppsal Håndball
Foto: Morten Schau

Oppsal slo Tertnes med to mål

Oppsal fant tilbake til vinnersporet gjennom å levere en glimrende kamp foran et entusiastisk publikum.

Oppsal gikk til denne kampen som solide underdogs, men hjemmejentene visste samtidig at her kunne det ligge muligheter dersom de fikk intensiteten i forsvarsspillet opp noen hakk fra de seneste matchene.

Og nettopp dette klarte Oppsal i kveld. Hjemmelagets forsvarsjobbing gjorde det vrient for Tertnes, der få andre enn Stine Skogrand  kom til særlig med avslutninger. Den første omgangen inneholdt imidlertid også en del feil framover hos Oppsal, noe som bidro til lav uttelling på måltavla. Favorittene fra Bergen kunne derfor gå til pause tre mål foran (9-12).

Mange bilder fra kampen her (Fotograf: Morten Schau)

I den andre omgangen løsnet det mer offensivt for hjemmelaget, samtidig som forsvarsspillet ble holdt oppe på mesterlig vis. Etter at Tertnes på det meste hadde ledet med fire mål, krøp Oppsal stadig nærmere utover i omgangen, og de var ajour på 22-22.

Kampens siste minutter ble svært spennende, og tribunen kokte da Oppsal gikk opp i 25-23 med rundt to minutter igjen å spille. Denne stillingen sto kampen ut, og endelig var det igjen herlige jubelscener å se i Oppsal Arena.

Foto: Morten Schau
Pernille Huldgaard Christensen (Foto: Morten Schau)

Pernille Huldgaard Christensen scoret flest for Oppsal med ni mål. Hun hadde imponerende 100 prosent uttelling på seks syvmetere. Stine Skogrand ble kampens toppscorer med 12 mål. De mestscorende på hvert lag ble også kåret til banens beste.

Du kan også stemme på din favorittspiller i kampen og vinne en flott DAB-radio fra Grundig

Trener Børge Brown var et stort smil etter kampen. – I dag er jeg særdeles fornøyd med duellspillet i forsvar. Alle som var ut på der i kveld sto med en helt annen innstilling enn mot Byåsen sist. Vi gjør det vanskelig for Tertnes, som utover i den andre omgangen i stadig mindre grad tør å ta avslutninger. Når vi klarer å holde de på 23 mål, er det bare opp til oss selv å ta hjem kampen. Heldigvis løsnet det også framover mot slutten.

– Dette er en lagseier som vi alle skal være stolte av,  og i kveld tror jeg virkelig at publikum også følte de fikk god valuta, avslutter en fornøyd Oppsaltrener.

Foto: Morten Schau
Vilde Mortensen Ingstad. (Foto: Morten Schau)

Etter kveldens seier er Oppsal fremdeles nummer sju på tabellen med 15 poeng, mens Tertnes blir passert av Byåsen og faller fra sølv- til bronseplass.

For Oppsal er det nå to uker til neste kamp i GRUNDIGligaen. Den går av stabelen i Bjørnholthallen mot naboer i poengnød (Nordstrand). Neste hjemmekamp er onsdag 24. februar. Da er det en annen medaljekandidat, nemlig Vipers, som skal til pers i Oppsal Arena.

Enda flere bilder fra kampen her (Fotograf: Andreas Kristoffer Berge)

KAMPFAKTA
Oppsal – Tertnes 25-23 (9-12)
GRUNDIGligaen kvinner 2015/16, 15. serierunde
Oppsal Arena 7. februar 2016

Oppsal: Marie Sundfør Tømmerbakke, Thea Granlund – June Bøttger 2, Hanne Sofie Wilberg, Kaja Kristensen 3, Nina Stokland 5, Malin Aune, Kristin Halvorsen 2, Helene Bakken Ronten, Marie Lystad, Vilde Mortensen Ingstad 4 og Pernille Huldgaard Christensen 9 (6)

Mål Tertnes: Stine Skogrand 12 (2),  Bodil Sørheim 2, Nejira Skrbo 2, Maren Roll Lied 2 (1), Celine Sivertsen 2 (1),  Madeleine Hilby 1, Martine Kjellerød 1, Kjerstin Boge Solås 1

Utvisninger: Oppsal: 3x2min; Tertnes: 2×2 min
Dommere: Roger Nestaas og Chris Schjerven Bakksjø

Følg Oppsal Håndball på Facebook