En svak 1.omgang ødela for Oppsal – Oppsal Håndball
Arkivfoto: Morten Schau

En svak 1.omgang ødela for Oppsal

2.omgang var vesentlig bedre, men det endte med tomålstap borte mot Halden.

Hjemmelaget førte kampen i Remmenhallen fra start til mål, men det ble jevnt og spennende mot slutten. Slik så det ikke ut til å bli ved pause, da Halden ledet med hele 7 mål (18-11). Tidvis svakt forsvarsspill, og mange avslutninger som ble reddet av Haldens gode målvakt, oppsummerer omgangen. Dessuten måtte Nina Stokland forlate banen mot tampen av omgangen med direkte rødt kort, etter en dommeravgjørelse som kunne se ut til å høre hjemme i «strengt-idømt-kategorien».

Dette bidro til å gjøre den andre omgangen til en real utfordring for Oppsal, som i utgangspunktet har en liten spillergruppe. Jentene sto imidlertid flott på, og de unge spillerne tok virkelig ansvar i forsvarsjobbinga. Sammen med en god Marie Sundfør Tømmerbakke bakerst, gjorde jentene oppgaven vanskelig for østfoldlaget, som faktisk bare kom til 7 nettkjenninger gjennom hele omgangen.

I angrep spilte Oppsal tålmodig, og de nærmet seg hjemmelaget hele tiden, men uten noen gang å komme helt a jour. To minutter før slutt var ledelsen redusert til ett mål, men det ble Halden som kunne juble over kampens siste mål og seier 25-23.

Vilde Mortensen Ingstad ble kåret til beste spiller på Oppsal i kveld, mens målvakt Hanne Frandsen var klart best på hjemmelaget. Mestscorende på Oppsal ble Kristin Halvorsen med 6 mål, mens Anette Helene Hansen nettet 9 ganger for hjemmelaget.

Kveldens resultat bringer Halden forbi Oppsal på tabellen. Lagene ligger på sjette- og sjuendeplass, begge med 13 poeng.

Her kan DU stemme på din favorittspiller i kampen og vinne en flott DAB-radio fra Grundig

Første mulighet til å reise kjerringa for Oppsal er allerede onsdag førstkommende. Da er det Skrim som tar turen fra Kongsberg til Oppsal Arena. Kampstart er kl. 19.00.

KAMPFAKTA
HK Halden – Oppsal 25-23 (18-11)
GRUNDIGligaen kvinner 2015/16, 12. serierunde
Remmenhallen 17. januar 2016

Oppsal: Marie Sundfør Tømmerbakke, Frida Strand Finstad – June Bøttger 2, Hanne Sofie Wilberg 1, Kaja Kristensen 2, Tina Magnus 2, Nina Stokland 1, Malin Aune 2, Kristin Halvorsen 6 (3), Vilde Mortensen Ingstad 4 og Pernille Huldgaard Christensen 3

Mål HK Halden: Anette H. Hansen 9 (4), Sofie Fynbo Larsen 5, Martine Kjøniksen Moen 4, Melanie Felber 4, Pernille Skaug 1,  Charlotte Bisser 1, Julie Pedersen 1