Kontret Glassverket i senk – Oppsal Håndball
Arkivfoto: Andreas Kristoffer Berge

Kontret Glassverket i senk

Oppsal fikk en kanonstart på det nye året med seksmålsseier i Drammen.

Oppsaljentene brukte en drøy halv omgang på å riste av seg jula. Etter 20 minutter ledet nemlig Glassverket 11-6 i Drammenshallen. Da var det nødvendig med en time-out og visse justeringer. Mere skulle ikke til, for derfra og kampen ut var det Oppsal som dominerte det aller meste.

Allerede til pause hadde Oppsal kommet seg foran, mye som følge av at jentene turte å kjøre kontringer i Drammenhallen. Hjemmelaget hang ikke med i returløpene, og dermed ble det mange raske mål, som sørget for ledelse 14-13 ved pause.

Den andre omgangen åpnet jevnt, men hele tiden med Oppsal i føringen. Etter rundt ti minutters spill fulgte en periode der Oppsaljentene økte ledelsen til fire mål, og igjen var det effektivt kontringspill som lå bak.

Mot slutten av kampen var forsvarsspillet stødig, samtidig som avslutningene satt fra alle posisjoner. Det gjorde at Oppsal kontrollerte inn til sikker seier 30-24 mot en av sesongens største medaljefavoritter.

Ny svært god kamp av Marie Sundfør Tømmerbakke – kåret til banens beste i Drammen (Arkivfoto: Morten Schau)

Kveldens svært solide innsats av Oppsal kom ved at alle bidro gjennom et godt kollektivt samspill, ikke minst i forsvarsarbeidet. Aller bakerst sto Marie Sundfør Tømmerbakke en ny god kamp, og hun ble kåret lagets beste spiller. Best på hjemmelaget var Kari Brattset.

Husk at du også kan stemme på din favorittspiller i kampen og vinne en flott DAB-radio fra Grundig

Med kveldens glimrende åpning på det nye året, er Oppsal bare poenget bak Glassverket på tabellen. En seier i ordinær seriekamp mot Glassverket var også av det etterlengtede slaget. Forrige topoenger mot drammenserne kom nemlig tilbake i desember 2010…

Neste kamp for Oppsal er allerede på onsdag når alle Larviks stjerner besøker Oppsal Arena. Be there!

Her kan du forhåndskjøpe billetter til Oppsal-Larvik

KAMPFAKTA
Glassverket – Oppsal 24-30 (13-14)
GRUNDIGligaen kvinner 2015/16, 10. serierunde
Drammenshallen 3. januar 2016

Oppsal: Marie Sundfør Tømmerbakke, Thea Granlund, – June Bøttger 5, Hanne Sofie Wilberg, Kaja Kristensen, Tina Magnus 4, Nina Stokland 5, Malin Aune 4, Kristin Halvorsen 3 (2), Vilde Mortensen Ingstad 7 og Pernille Huldgaard Christensen 2

Mål for Glassverket: Kristine Nørstebø 6, Kari Brattset 5, Hege Bakken Wahlquist 4 (3), Tiril Merg 4, Emilie Christensen 3, Line Bjørnsen 2

Utvisninger: Oppsal: ingen; Glassverket: 1×2 min
Dommere: Carina Brataas og Jannicke Kirkelund