Timålsseier til Oppsal mot Skrim – Oppsal Håndball
Nina Stokland (Arkivfoto: Morten Schau)

Timålsseier til Oppsal mot Skrim

Oppsal leverte en svært solid kamp på Kongsberg, som resulterte i en komfortabel seier 29-19.

Etter ti jevne innledningsminutter, festet Oppsal grepet i Kongsberghallen. Jentene var da for første gang i ledelsen (7-6), og i en lang periode som fulgte, var forsvarsarbeidet glimrende, samtidig som Marie Sundfør Tømmerbakke tok det aller meste. Framover puttet jentene godt med baller i mål. Oppsal var på det meste 7 mål foran, men hjemmelaget knappet litt innpå før hvilen, slik at pauseresultatet sto 11-15.

Oppsal lot aldri hjemmelaget få nærkontakt etter pause. Tvert om var kampbildet ganske likt den første omgangen. Jentene økte ledelsen suksessivt utover i omgangen, og det ble en kontrollert seier 29-19 til slutt. Kveldens seier kom i første rekke gjennom god kollektiv forsvarsjobbing. Framover var det mange som sto fram med selvtillit og leverte flotte avslutninger.

Den lokale juryen kåret Nina Stokland til den beste hos Oppsal. Nevnes bør også 19-årige Hanne Sofie Wilberg, som scoret 6 flotte mål fra distanse og virkelig fikk sitt gjennombrudd på elitenivået. Prisen som hjemmelagets beste gikk til Sunna Jonsdottir.

Neste kamp for Oppsal i GRUNDIGligaen er førstkommende søndag. Da skal Oppsal opp mot Byåsen i Oppsal Arena.