Nordstrand vant lokaloppgjøret – Oppsal Håndball
Amanda Kurtovic

Nordstrand vant lokaloppgjøret

Oppsal klarte aldri å tilrive seg et skikkelig forsprang i Bjørnholthallen, og sluttminuttene var det hjemmelaget som utnyttet best.

Oppsal var det klart førende laget i åpningen av kampen, og syntes å ha god kontroll. Vel midtveis ledet de blå 9-6, men i omgangens siste 14 minutter ble det ikke flere mål på Oppsaljentene. Nordstrands målvakt Ine Karlsen Stangvik sto meget godt, og var så definitivt med å holde hjemmelaget inne i kampen til hvilen. Pauseresultat: 9-9.

Oppsal hadde stort sett kommandoen også de første 20 minuttene i den andre omgangen, men klarte aldri å komme mer enn tre mål foran hjemmelaget. Mot tampen av kampen var det hjemmelaget som hadde best flyt. De gikk direkte fra 18-20 til 24-20 i en periode der Oppsal fikk tre raske utvisninger, noe som bidro til at det ble vanskelig å hente hjem poengene. Nordstrand kunne juble for seier 25-22, noe som mest sannsynlig sikret naboene spill i Grundigligaen også neste år.

Amanda Kurtovic ble kåret til Oppsals beste spiller. Hun var også mestscorende, sammen med Christine Homme. Begge puttet 5 baller bak Ine Karlsen Stangvik, som var Nordstrands beste spiller.

Etter kveldens resultater befinner Oppsal seg fortsatt på fjerdeplass på tabellen, to poeng bak Tertnes. Jentene serieavslutter hjemme mot Fredrikstad førstkommende lørdag kl 16.00. Ettersom Tertnes går foran Oppsal på innbyrdes oppgjør, er det allerede klart at det ender med en fjerdeplass for Oppsal, klubbens beste prestasjon noensinne i eliteserien for damer.

KAMPFAKTA
Nordstrand – Oppsal 25-22 (9-9)
Grundigligaen kvinner 2014/15, 21. serierunde
Bjørnholthallen 25. mars 2015, 481 tilskuere

Oppsal: Eli Marie Raasok, Marie Sundfør Tømmerbakke – Kaja Kristensen, Anniken Dahl Christiensen, Anne Kjersti Suvdal 4, Malin Aune 1, Jenny Handal Sneve, Izabela Duda 3, Tina Magnus, Vilde M. Ingstad 3, Amanda Kurtovic 5, Frida Nåmo Rønning, Christine Homme 5 og Nina Stokland 1

Målscorere Nordstrand: Lillann Eeg Kjærnsmo 5, Jenny Osnes Græsholt 4, Martine Wolff 4, Ane Marthe Lines 4, Nerma Pandza 3 (3), Henriette Ekeland Svenningsen 2 (1), Emilie Johansen Løkting 1, Tilde Alræk 1, Silje Kristine Sæthre 1

Utvisninger: Oppsal: 4×2 min; Nordstrand: 3×2 min
Dommere: Eskil Braseth og Leif Andre Sundet

Husk at du kan stemme på din favorittspiller i kampen – du kan stemme fram til torsdag ettermiddag. Delta i Håndballbørsen og vinn flotte premier!