Medaljekampen lever – Oppsal Håndball
Mer Oppsaljubel søndag kveld?

Medaljekampen lever

En svært solid avslutning av Oppsal sikret to meget viktige poeng mot Vipers.

Oppsal syntes å ha god kontroll på kampen fra start, men de lyktes aldri å skaffe seg avstand av betydning til Vipers, som bet seg fast. Hele den første omgangen forble forholdsvis jevn, med Oppsal stort sett i føringen. Ved pause viste tavla 12-11, forholdsvis målfattig med andre ord.

SAMSUNG CSC

Mange tøffe tak i kampen. (Foto: Andreas Kristoffer Berge)

Første halvdel av andre omgang liknet den første. Oppsal lå hele veien ett mål eller to foran, men klarte ikke å riste av seg gjestene. Først da det gjensto under ti minutter kom det avgjørende rykket. Da gikk Oppsal direkte fra 22-21 til 26-21, og kampen var avgjort.

SAMSUNG CSC

Nok en meget god  kamp av Marie Sundfør Tømmerbakke. (Foto: Andreas Kristoffer Berge)

De siste minuttene kunne derfor Oppsal kontrollere inn til en sikker og overbevisende seksmålsseier 28-22. Grunnlaget for seieren ble lagt gjennom disiplinert forsvarsarbeid. Framover varierte det noe mer, men avslutningen på kampen sto til gull også angrepsmessig.

SAMSUNG CSC

Stor glede over hele linja for to viktige poeng. (Foto: Andreas Kristoffer Berge)

Malin Aune ble kveldens mestscorende med hele 9 mål, og stortalentet ble kåret til hjemmelagets beste spiller. Hos gjestene gikk BB-prisen til målvakt Sakura Hauge.

SAMSUNG CSC

Malin Aune leverte storspill, og viste at hun er vel forberedt til kommende landslagsoppdrag i Frankrike. (Foto: Andreas Kristoffer Berge)

Med kveldens seier beholder Oppsal fjerdeplassen på tabellen, med samme antall poeng som Tertnes. Det er tre poeng både opp til Glassverket på sølvplass og ned til Byåsen på femte. Det gjenstår to veldig spennende serierunder, der Oppsals første er byderby mot Nordstrand onsdag 25. mars.

Mange bilder fra kampen —>  (Fotograf: Andreas Kristoffer Berge)

KAMPFAKTA

Oppsal – Vipers Kristiansand 28-22 (12-11)
Grundigligaen kvinner 2014/15, 20. serierunde
Oppsal Arena 11. mars 2015

Oppsal: Eli Marie Raasok, Marie Sundfør Tømmerbakke – Kaja Kristensen 1, Anniken Dahl Christiensen, Anne Kjersti Suvdal 4, Malin Aune 9 (4),  Jenny Handal Sneve, Izabela Duda 1 (1), Tina Magnus, Vilde M. Ingstad 2, Lise Løke, Amanda Kurtovic 3 (1), Christine Homme 5 og Nina Stokland 3

Målscorere Vipers: Annette Jensen 5 (3), Thorey Rosa Stefansdottir 4, Susann Iren Hall 4, Lynn Knippenborg 3, Karin Weigelt 2, Kristine Lunde-Borgersen 2, Jessy Kramer 1, Vilde Kaurin Jonassen 1

Utvisninger: Oppsal: 4×2 min, 1 rødt kort; Vipers: 5×2 min
Dommere: Kjersti Arntsen og Guro Røen

Husk at du kan stemme på din favorittspiller i kampen – du kan stemme fram til torsdag ettermiddag. Delta i Håndballbørsen og vinn flotte premier!