Stang ut i nytt cupdrama – Oppsal Håndball

Stang ut i nytt cupdrama

Det måtte nær sagt som vanlig ekstraomganger til, men denne gang var marginene ikke i favør Oppsal.

Et stort publikum i Oppsal Arena fikk oppleve en thriller av en håndballkamp, der det måtte fire ekstraomganger til for å kåre finalisten.

I den ordinære spilletiden fulgte lagene hverandre tett, og vekslet om å lede. Etter uavgjort ved pause, ledet Halden med tre mål på det meste et stykke ut i andre omgang. Den ledelsen hentet Oppsal inn, og da bortelagets Martine Kjøniksen Moen dessuten fikk rødt kort, trodde nok mange det skulle gå Oppsals vei.

Her finner du mange flere bilder fra semifinalen (fotograf Andreas Kristoffer Berge)

Et godt taktisk Haldenlag ville det imidlertid annerledes. Østfoldingene kriget godt, og det var faktisk Oppsal som med nød og neppe reddet ekstraomganger gjennom en utligning av Frida Nåmo Rønning tre sekunder før slutt.

De to første ekstraomgangene var også tette, der ingen av lagene på noe tidspunkt hadde mer enn ett måls forsprang. I den tredje ekstraomgangen buttet det for hjemmejentene som fikk en utvisning og ble stående uten nettkjenninger, mot Haldens tre.

Da ble det altfor hektisk i de siste 5 minuttene med forlengning, selv om spenningen var tilstede helt til sluttsignalet lød. Sjelden har publikum fått så mye underholdning for inngangsbilletten, og mange gikk nok rimelig slitne hjem. Halden kunne juble, mens Oppsaljentene naturlig nok var skuffet over ikke å nå finalen i Spektrum.

Hanne Frandsen bidro sterkt til Haldens seier. (Foto: Andreas Kristoffer Berge)

Dette var en kamp der det ikke ville seg framover for Oppsal. Rytmen satt aldri skikkelig i etablert angrep, samtidig som Halden var gode i returløp, slik at hjemmelaget sjelden kom til sitt effektive ankomst- og kontringsspill. Altfor mange avslutninger traff treverket, og tidvis var Hanne Frandsen en levende vegg i Haldens mål.

Frida Nåmo Rønning markerte seg igjen mest positivt blant hjemmelagets spillere. (Foto: Andreas Kristoffer Berge)

På Oppsal sto igjen 17-årige Frida Nåmo Rønning fram som den store spilleren. Hun tok ansvar og med vilje til tusen ble hun  også mestscorende hos hjemmelaget med 10 mål.

Halden møter Larvik i cupfinalen 30. desember, mens Oppsal kan fokusere fullt og holdent på serien de nærmeste ukene, der laget så absolutt er med i medaljekampen.

Nær 1400 tilskuere fikk se en sykt spennende semifinale i Oppsal Arena. (Foto: Andreas Kristoffer Berge)

KAMPFAKTA
Oppsal – Halden 28-31 e.e.o (25-25, 22-22, 12-12)
NM Senior kvinner, semifinale
Oppsal Arena 5. november 2014, 1391 tilskuere

Oppsal: Marie Sundfør Tømmerbakke 1, Tina Osmani – Anniken Dahl Christiensen 1, Anne Kjersti Suvdal, Jenny Handal Sneve 3, Izabela Duda 3, Tina Magnus 2, Vilde M. Ingstad 2, Amanda Kurtovic 2, Frida Nåmo Rønning 10 (3), Christine Homme 3 og Nina Stokland 1

Målscorere Halden: Martine Kjøniksen Moen 5, Melanie Felber 5, Mette Kryger Jørgensen 5, Merethe Larsen 4 (4), Cecilie Mørk Hansen 4, Julie Bang 4, Malene Staal 2, Pernille Wang Skaug 2

Utvisninger: Oppsal: 1×2 min; Halden: 2×2 min, 1 rødt kort
Dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen

Følg Oppsal Håndball på Facebook